Temporada complicada de ponsèties i caldrà llençar excedent. Foto: ACN
Temporada complicada de ponsèties i caldrà llençar excedent. Foto: ACN

Capgròs.com - Jordi Pujolar/ACN

Temporada complicada de ponsèties i caldrà llençar excedent

El sector de la planta calcula que aquesta temporada es distribuiran a Catalunya uns dos milions de ponsèties

patrocini pous
 

El sector de la planta viu aquests dies moments "complicats". A les portes de les festes de Nadal encara hi ha molta ponsètia als hivernacles i l'activitat a les parades del Mercat de Flor i Planta Ornamental és moderada. "La venda va començar lenta i després s'ha animat, però no hi ha la venda que tocaria", es lamenta Jordi Teixidor, un productor del Maresme que es resigna davant la "raresa" d'una campanya que ha frenat la bona dinàmica del sector en els últims mesos. Molts productors, de fet, havien plantat més ponsètia que altres anys amb unes altes expectatives de venda i ara es troben amb què hi ha una part de la producció que s'haurà de llençar. En el conjunt de Catalunya, es distribuiran uns dos milions de plantes.

Les bones dades de 2021 i la tendència positiva de la primavera i la tardor al sector de la flor i la planta topen ara amb la frenada en el consum durant la campanya de Nadal. Les parades del Mercat de Flor i Planta Ornamental encara llueixen vermelles, plenes de ponsèties i alguns productors afirmen que tindran excedents de fins al 30%.

Ponsèties al Mercat de la Flor i Planta de Vilassar de Mar. Foto: ACN
Ponsèties al Mercat de la Flor i Planta de Vilassar de Mar. Foto: ACN


"Potser s'ha sembrat més del compte"

"Durant la pandèmia es va treballar molt i el 2021 va ser excepcional i aquest any que ja està sent més normal potser s'ha sembrat més el compte", explica Teixidor. En aquest sentit, el productor maresmenc creu que en un context de normalitat els cultius haurien d'haver treballar "diferent".

Un problema afegit que ha tingut el sector han estat les altes temperatures de la tardor, que ha fet créixer les plantes molt grans i ha portat problemes als cultius. Amb tot, malgrat els preus no s'han tocat respecte l'any passat, la venda no està sent fàcil. Mirant el conjunt de l'any, però, no es pot qualificar el 2022 d'un mal any per al sector.

Els problemes per als floricultors, augura, poden arribar el 2023: "Cal veure que passa l'any que ve amb la manca d'aigua", explica Teixidor en relació a les restriccions en el reg. En aquest sentit, el productor lamenta que es "criminalitzi" el sector per un presumpte malbaratament dels recursos.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive