Inauguració d'un dels punts del SOM a Rocafonda i a Cerdanyola. Foto: Ajuntament
Inauguració d'un dels punts del SOM a Rocafonda i a Cerdanyola. Foto: Ajuntament

El SOM s'instal·la a Rocafonda i Cerdanyola per facilitar la recerca de feina als seus veïns

El Servei d'Ocupació de Mataró obre dos nous punts d'atenció en aquests barris, que pateixen els percentatges d'atur més elevats de la ciutat

patrocini pous
 

El Servei d’Ocupació de Mataró (SOM) vol aproximar-se més al conjunt de mataronins per facilitar la inserció sociolaboral. Per això, ha obert dos nous punts d'atenció a dos dels barris amb un índex d'atur més elevat, Cerdanyola i Rocafonda/El Palau

L'objectiu és facilitar que els veïns d'auqests barris puguin apropar-se al servei i rebre suport i assessorament per millorar la seva ocupabilitat. El SOM ho fa a través delsprojectes d'inserció sociolaboral 'Incorpora't' i 'Jo també', que dona suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social, com són el cas dels dos barris mataronins. L'Ajuntament ha rebut una subvenció de 600.000 euros del SOC. 

Els dos punts s'han insta·lat als centres cívis de Rocafonda i de Cerdanyola, i estan habilitats el dimecres i dimarts, respectivament, de 9 a 14h. Allà, entre d'altres, hi trobaran un Punt d’Informació Laboral, centrat resolució de dubtes, assessorament individual, derivació a recursos, actualització de dades i altres consultes relacionades  amb l’orientació professional i la formació. A banda, hi haurà un espai de recerca de feina, amb activitats d'acompanyament grupal. 

El programa també inclou plans d’ocupació que permeten la contractació de 20 persones que realitzaran obres i serveis d’interès general i social en aquests barris. A partir de l’1 d’abril s’han contractat peons i oficials de diferents oficis (jardineria, pintura i paleta), i diferent personal tècnic que atendrà algunes de les necessitats socials dels barris (dinamització d’espais públics, atenció a gent gran en soledat, suport en la matrícula a centres educatius, suport a comunitats de propietaris, atenció a infants amb NEE).

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive