Solidança, Cotexmo i Jordi Mas guanyen els premis Més Mataró
Solidança, Cotexmo i Jordi Mas guanyen els premis Més Mataró

Solidança, Cotexmo i Jordi Mas guanyen els premis Més Mataró

RecullINserció de Solidança, el projecte de sostenibilitat de Cotexmo i Circ Bombeta, guanyadors de la 2a edició dels premis Més Mataró Empresa Societat

patrocini pous lloguer segur
 

Dimecres van lliurar-se els segons Premis Més Mataró. Són els premis Més Mataró Empresa Societat que es lliuren a les millors iniciatives de responsabilitat social en el sector empresarial per a projectes empresarials orientats als àmbits social (iniciatives relacionades amb la vinculació i la contribució positiva de l’activitat empresarial amb el seu entorn social), mediambiental (projectes amb sensibilitat per l’impacte mediambiental), i econòmic (actuacions relacionades amb l’ètica del model econòmic, models participatius de gestió i governança i en la innovació en clau social).

Els guanyadores de les diferents categories han obtingut una dotació econòmica de 2.000€, el reconeixement per part del Consell Econòmic i Social i de l’Ajuntament de Mataró, i el suport en la promoció i presència a mitjans de les iniciatives guanyadores.


Solidança guanya com a empresa gran

El premi a l’empresa gran o mitjana  se l’ha endut el projecte RecullNserció de l’empresa Solidança Treball, Empresa d’Inserció, SL. Es tracta d’un projecte d’inserció laboral per a persones en risc d’exclusió, que promou l’economia circular i la sostenibilitat ambiental i que està alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible marcats per l’Agenda 2030. Les activitats que s’inclouen en el projecte són: la venda de roba de segona mà, la recollida porta a porta de voluminosos, la recollida de residu tèxtil i la gestió de dues deixalleries, una d’elles mòbil. En total, l'activitat de Solidança a la ciutat de Mataró genera 19 llocs de treball per a persones en risc d'exclusió que impacten directament a l'economia circular de la ciutat i contribueixen a la sensibilització de la població de Mataró.

En aquesta categoria s’ha fet una menció especial a la Fundació CEO Maresme pel seu projecte del Restaurant del Cafè Nou, pel seu compromís amb la restauració sostenible, la inclusió social i la cultura comunitària.

Cotexmo, com a empresa petita

Pel que fa a la categoria d’empresa petita o microempresa el jurat ha decidit atorgar el premi al projecte de sostenibilitat de l’empresa Cotexmo S.L que engloba diferents línies d’actuació enfocades a la millora de l'impacte social i ambiental de l’activitat tèxtil de Mataró. El projecte destaca per la seva amplitud de mires, amb iniciatives que van des de mesures per a la transició energètica, la reducció i tractament dels residus o la reutilització dels teixits tèxtils, i d’altres de caire més social com els protocols d’igualtat de gènere, l’ampliació de drets laborals, o les mesures de conciliació.

En aquesta categoria també s’han fet dues mencions especials, la primera a l’empresa tèxtil Coleo, SL pel projecte centrat en una indústria circular i sostenible dins del sector tèxtil de Mataró, i la segona a Bloc Cooperatiu, SCCL, pel projecte de transformació del mercat de lloguer a través d’habitatges de lloguer amb preu just i assequible.

Jordi Mas, creador del Circ Bombeta
Jordi Mas, creador del Circ Bombeta


Jordi Mas, el millor autònom

El darrer guardó de la nit, a la millor iniciativa d’Autònom, se l’ha endut, Jordi Mas, artista i formador de circ que ha creat el Circ Bombeta, un projecte de circ inclusiu, dut a terme dins les instal·lacions de l’espai de circ Cronopis a Can Fugarolas, al barri de l’Havana. El circ Bombeta és una classe de circ per a persones amb diversitat funcional, on s’adapten les disciplines de circ a les necessitats de les persones usuàries del taller i on es treballa la motricitat, l’autosuperació, la creativitat i la confiança.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive