Siegfried anuncia una retallada de 120 llocs de treball a...
Siegfried anuncia una retallada de 120 llocs de treball a...

Redacció - ACN

Siegfried acomiadarà 60 persones de la planta del Masnou

Les sortides es repartiran en 60 a cada fàbrica i l'empresa obre la porta a oferir baixes voluntàries

El grup farmacèutic suís Siegfried acomiadarà 120 treballadors de les plantes de Barberà del Vallès i El Masnou, instal·lacions que va adquirir de la també multinacional helvètica Novartis el setembre del 2020. La retallada de llocs de treball, que ha avançat l'Ara i ha confirmat l'ACN amb fonts de la companyia, s'explica "per la disminució significativa dels volums de producció en comparació amb els nivells històrics". L'empresa busca una solució negociada amb els comitès d'empresa sobre les sortides de 60 empleats fixos per planta i obre la porta a optar per baixes voluntàries. Tot i aquesta decisió, el grup farmacèutic suís diu que està compromès amb "l'èxit" de les plantes, que han d'exercir un "paper fonamental en l'estratègia global".

Siegfried es dedica a fabricar productes farmacèutics per a tercers i gestiona les plantes de Barberà i el Masnou des de setembre del 2020, quan va arribar a un acord per comprar les fàbriques a Novartis, a qui continuarien subministrant productes. En aquell moment, el grup va comprometre's a assumir el miler de treballadors de les fàbriques.

Sis mesos després de l'adquisició, Siegfried reduirà recursos i plantilla fixa per fer front a la disminució de volums de producció, que atribueixen a la intenció de Novartis de "consolidar la fabricació d'altres plantes" i no les de Barberà i el Masnou, un fet que, "es va fer palès en el moment de la desinversió" de la multinacional.

Malgrat la retallada, el grup diu que ha avançat molt en la transformació de les instal·lacions en un procés que trigaran tres anys a completar. "Seguim totalment convençuts i compromesos amb el futur sostenible i d'èxits de les plantes, que estan destinades a més a exercir un paper fonamental en la nostra estratègia global", asseguren.

A més, afegeixen que durant els darrers mesos, han pres "mesures tangibles" com ara enfortir els equips de les plantes, ampliar les seves capacitats comercials i de desenvolupament de negoci i preparar inversions.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive