Sectors que estan creant llocs de feina aquest 2021
Sectors que estan creant llocs de feina aquest 2021

Sectors que estan creant llocs de feina aquest 2021

Una ullada a l’economia més productiva ara mateix en aquest final de 2021.

El 2020 va ser un mal any per a l'economia en tots els sentits. El confinament estricte durant la proclamació del primer estat d'alarma i l'aplicació d'altres mesures per a la contenció del virus van ser devastadores per a l'ocupació. A Espanya la taxa d'atur es va situar en acabar l'any en el 16,1%, fet que suposava un increment de més de dos punts respecte a la de 2019, tornant a nivells de 2017, segons dades de l'Enquesta de Població Activa (EPA). És cert que l'impacte no va ser igual en tots els sectors, ja que alguns, com el de la sanitat o el de les assegurances, van tenir una evolució positiva. En canvi, el de la restauració i el del comerç local van ser els que van experimentar una major destrucció d'ocupació.

Amb més de 100.000 contractacions la primavera passada, el de la construcció s'ha situat en el primer lloc del ranking d'aquells sectors industrials que estan liderant la creació d'ocupació a Espanya aquest 2021. Per la seva banda, el de la restauració també ha signat noves altes gràcies a la relaxació de les mesures restrictives i al ritme de vacunació de la població. De fet, els dos sectors continuen al capdavant de la recuperació des de l'any passat. Un clar exemple: més de 22.000 de les 80.000 empreses creades el 2020 es dediquen a la construcció, i prop de 7.000, a la restauració. Construcció i restauració marquen la diferència sobre la resta de sectors en nombre de contractacions.

A aquests sectors se sumen indústries claus per al desenvolupament d'aquesta «nova normalitat». El mediambiental, el tecnològic o el turístic seran, previsiblement, sectors amb un paper decisiu en la creació d'ocupació en els pròxims mesos, segons l'estudi Treballar el 2033 de PwC. Per la seva banda, segons un estudi de LinkedIn, hi ha una gran demanda de treballadors en sectors com el de l'educació, el de la sanitat, el del comerç electrònic, el de l'immobiliari i el d'experts en màrqueting digital.

La tecnologia i la digitalització estan marcant gran part de les professions del segle XXI. Moltes de les noves demandes d'ocupació ja estan enfocades a aquests coneixements i habilitats tecnològiques, vitals en el desenvolupament de les companyies de cara el futur.

Per regions, la Comunitat de Madrid i Catalunya encapçalen aquesta nova demanda d'ocupació, però també destaca el paper de la Regió de Múrcia en la reactivació dels nivells d'ocupació a l’Estat.

Font: estardondeestes.com

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive