Saterra Joiers. Foto: R.Gallofré
Saterra Joiers. Foto: R.Gallofré

Saterra diu adéu a 47 anys de joia a Mataró

Saterra Joiers tanca el proper 22 de juny després de gairebé mig segle oferint les millors joies a Mataró i rodalies.

Saterra Joiers dirà adéu el proper 27 de juny després d'una vida dedicada a les joies. Empresa familiar fundada fa més de 45 anys, el 1977, ha acompanyat durant més de quatre dècades a mataronins i mataronines de totes les edats que han volgut trobar el regal ideal i la millor joia possible en qualsevol de les les etapes de la vida. Saterra es troba en liquidació de producte i tancarà les vendes el proper 22 de juny, però deixarà uns dies més per gestionar reparacions i encàrrecs pendents. Serà el 27 de juny, dijous, quan des de l'establiment demanen que amics, familiars i clients passin a dir un últim adéu i brindar després de tants anys.

Dedicada al sector de la joieria i la rellotgeria, ha estat un referent tant a nivell local com català. La seva història és la d'una familia de sis germanes, de les quals la meitat van acabar treballant a la botiga. La Mercè, la primera en començar, s'ha encarregat de l'atenció al client i la gestió de compres i logística. La Nuri ha supervisat les finances, mentre que la Gemma ha gestionat la comunicació a través de les xarxes socials i les vendes en línia. Més recentment, la Cristina, filla de Mercè, es va unir a l'equip per reforçar l'atenció al client i el control d'estocs. A totes elles, des de fa anys, no hi pot faltar la Salima, que ha treballat al seu costat amb sent també una cara visible i indistinguible de Saterra.

De Platja d'Aro a Mataró

La primera aventura amb les joies va ser a Platja d'Aro, una època d'auge per a aquella localitat. Al novembre de 1977 va aterrar a Mataró, on Saterra va començar en un local que necessitava una renovació completa al bell mig de la ciutat. Amb una inversió inicial significativa i el suport de Raimon Jaumandreu, Saterra va començar a caminar a Mataró. Els primers anys van ser molt actius, atraient tant gent jove com les seves famílies.

Amb el pas del temps, Saterra va anar ampliant el seu inventari, incloent marques de rellotges de luxe de tot tipus. L'expansió va portar a l'obertura d'una segona botiga a Granollers l'any 1981, que va romandre oberta fins al 2017. La botiga original a Mataró va canviar la seva imatge fa 23 anys creant un espai més modern i acollidor. 

La història de Saterra està marcada per la superació de diversos desafiaments, incloent la pandèmia de la COVID-19. Tot i els canvis, aquests anys han sabut adaptar-se amb força a les xarxes socials, especialment Instagram, per mantenir el contacte amb els clients i assegurar vendes ràpides i eficaces incloses fora de la ciutat.

El tancament de Saterra no és fruit d'una crisi, sinó una decisió per gaudir d'un merescut descans després de molts anys de servei. El 22 de juny serà l'últim dia de vendes. Aquesta decisió arriba en un moment dolç, dies en els que la seva fidel clientela ha mostrat un gran suport, no només comprant, sinó amb clients i clientes que simplement s'han acostat per expressar el seu agraïment i fer un petó i una abraçada de comiat. 

Amb l'adéu de Saterra es tanca un capítol de dedicació i passió per la joieria, deixant un llegat de qualitat i servei en la memòria de tots els que han passat per la botiga.

Passeu el dia 27 de juny a fer una abraçada i un petó a la Mercè, la Nuri, la Gema, la Cristina i la Salima. Us esperen!

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive