Etiqueta de la samarreta de Les Santes, confeccionada a Bangladesh i importada per una empresa murciana
Notícies relacionades
Etiqueta de la samarreta de Les Santes, confeccionada a Bangladesh i importada per una empresa murciana

La samarreta de Santes, de nou d’origen llunyà

L’empresa mataronina guanyadora del concurs ha hagut d’importar-ne la majoria de Bangladesh a través d’una empresa de Múrcia, tot i que l'estampació sí s'ha fet a la ciutat

patrocini pous
 

Poques coses més mataronines que la samarreta de Les Santes. La seva confecció, però, s’allunya molt dels confins del Maresme. Gran part de les samarretes d’enguany provenen de Bangladesh, importades a través d’una firma murciana, mentre que l’estampació amb els motius del cartell d’enguany i la distribució sí que s’ha fet des de Mataró. Una situació que s’ha repetit en els darrers anys malgrat que el Maresme encara és, tot i les crisis successives, una potència regional en l’àmbit de la indústria tèxtil.

L’empresa mataronina Rosdan ha estat l’adjudicatària del contracte de subministrament i distribució de les samarretes de Les Santes 2022. És la mateixa firma que se n’ha encarregat en ocasions anteriors, com ara l’any 2017, quan la samarreta ja es va confeccionar a Bangladesh. Enguany el país asiàtic repeteix com a origen de la peça, tot i que en l’etiqueta de la samarreta hi figura l’empresa murciana Gorfactory, que ha actuat com a importadora.

Fonts de Rosdan expliquen a Capgros.com que el context econòmic actual ha fet impossible que la samarreta s’elaborés al 100% al Maresme. “Els preus de les matèries primeres han pujat prop d’un 30% i també ho ha fet molt l’energia, els preus del producte final haurien estat massa elevats i no respondria a la idea de producte popular”, destaquen des de l’empresa.

A banda, des de Rosdan assenyalen que la confecció maresmenca està operant al 100% ja que la indústria viu un procés de relocalització. “En un termini de mes i mig no ens donava temps per trobar una empresa local”, assenyalen.   Per tot plegat, de nou la samarreta s’ha hagut de confeccionar a l’Àsia, encara que l’estampació sí que s’ha fet a Mataró.

De cara a fomentar el sector tèxtil mataroní i maresmenc, es podria plantejar que entre les clàusules del contracte d’adjudicació hi figurés que la samarreta hagués d’estar produïda al 100% per una empresa local o del territori. Fonts de l’Ajuntament de Mataró assenyalen, però, que  això no és possible, ja que el marc normatiu que regula els processos d’adjudicació impedeix establir aquestes limitacions.

Comentaris (13)

Mataroní Fa 8 mesos
Temps? Importar des d'Asía ja implica 1 mes, a part, el temps de fabricació.
fart de caspa Fa 8 mesos
Es per agraïr el "a por ellos"... Ens estimen molt a Murcia.. La història que ens expliquen de la fabricació, es mes o menys creïble, dins de una manca de voluntat, però anar a una empresa de Murcia.... quins pebrots!
Mataronina Fa 8 mesos
Doncs deu venir d'aquí la pujada del preu de la samarreta infantil, de 8'5 a 12 € aquest any! No a l'abast de totes les famílies...
JAUME Fa 8 mesos
NI VERGONYA NI MEMORIA es lo que tenen els que han permes aquesta atrocitat i mes a la ciutat que va ser mes important al textil i a sobre es dedican a conservar las ximeneias que per mi son el simbol a la ineficacia i caradura dels politics q varen permetre la destruccio del textil q tanta prosperitat va aportar a la ciutat gracies al treball i sacrificis de tants treballadors i empresaris, aixo si continuin posant palets i pintant els carrers aveure si ja para del tot Mataro. NO LAS COMPREU.
Ciutadà Fa 8 mesos
Richi ets un ressentit i un ignorant és el mínim que s'els pot oferir a uns ciutadans que amb la seva dedicació i esforç fan gran la ciutat i les nostres festes. I de l'esmorzar al Sangiovese no en tens ni puta idea ja que aquest esmorzar s'el paga cada portant de les figures. Suposo que ets el clàssic que tot ho critica amb la birra a les mans i sense fotre brot.
Juan Fa 8 mesos
Siempre igual, se toque el tema que sea, siempre los mismos, cambiando el nombre, que tiene que ver todo esto, con los que sacan a los gigantes, demencial tanto odio.
vinga home Fa 8 mesos
en que quedem? es pel cost o es perque no donava temps?, sera que no porta anys el textil deslocalitzat, i no era perque l'energia o les materies estiguessin tan cares com ara, era perque el marge de benefici era molt mes alt, punto, s'han carregat el textil sense que ningu fes res, mataro una de les principals ciutats textil de fa anys ara fins i tot importa samarretes per la seva festa....a algu, començant pels politics li hauria de caure la cara de vergonya.
Francisca Pino Alegre Fa 8 mesos
Las samarretas hauren de ser confeccionades a Mataró, a Catalunya. No valén les disculpes, així no les vull
David Fa 8 mesos
Vergonya i hauria de fer aquí compri aquesta samarreta. Amb la de fàbriques tèxtils que tenim el Maresme i que hagin d'anar tan lluny només per enriquir les seves butxaques. NO COMPREM LA SEMARRETA
Francesc Fàbregas Fa 8 mesos
Per desgràcia aquesta situació no es tindria q repetir mai mes i obrir una investigació per si realment i teniam algun interès o comissió per tal de fer aquesta adjudicació

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive