Nòmina
Nòmina

Revisa la teva nòmina de febrer, pot ser que t’hagin pagat menys del que et toca

Les retencions d'IRPF han baixat per als sous menors de 21.000 euros a l'any per la mesura del Govern per protegir les rendes baixes de la inflació, i això pot afectar la teva nòmina

patrocini pous lloguer segur
 

Milions de treballadors i treballadores es veuen afectats, aquest 2022, per la rebaixa de l’IRPF que s’aplica a aquells que ingressen menys de 21.000 euros bruts a l’any. Una mesura que aplica el Govern per protegir als treballadors més vulnerables de la inflació. No ha entrat en vigor fins al mes de febrer perquè Hisenda estava preparant els nous algoritmes de retencions d’IRPF.

El Govern ha escollit la quantitat de 21.000 euros perquè és el salari mitjà a Espanya. Per tant, la mesura beneficiarà la meitat dels contribuents, encara que també hi ha millores fiscals per a les rendes per sota dels 35.200 euros bruts anuals.

Les reduccions a les teves retencions d'IRPF han de quedar reflectides a la nòmina. Tot i això, és possible que algunes empreses estiguin aplicant malament la mesura, ja sigui per desconeixement o per enganyar els treballadors, tal com adverteix el portal d'assessorament ‘Laboro’.

Aquesta mesura no té un efecte immediat. La notaràs a la devolució de la declaració de la renda, i fins i tot si s'ha aplicat malament pots veure el mateix salari net. El problema es troba a les cotitzacions, cosa que suposa cobrar menys en futures baixes mèdiques o a l'atur.

A més, això pot donar-te problemes a la propera declaració de la renda, ja que podria sortir-te a pagar o potser Hisenda et torni menys del que en realitat et correspon.

Per això val la pena que sàpigues si l'empresa ha aplicat bé la rebaixa d'IRPF i quant t’hauria de pujar el sou.

Com saber si l'empresa ha aplicat la rebaixa d'IRPF

Per saber si l'empresa t'està aplicant correctament la reducció de l'IRPF heu d'accedir a aquest apartat de la seu electrònica d'Hisenda. Heu de seleccionar l'opció Servei de Càlcul de Retencions (a partir de l'1 de febrer de 2023), ja que aquí es té en compte la rebaixa fiscal. Un cop dins, has d'incloure dades com el teu DNI, la teva situació familiar, el tipus de contracte que tens o les teves retribucions totals.

Hisenda us mostrarà les retencions d'IRPF que ha d'aplicar la vostra empresa segons la vostra situació. Ara només has de comparar aquest percentatge amb el que apareix a la teva nòmina. Si t'estan aplicant de més, ho has de comentar a recursos humans o al departament que correspongui.

Quant puja el sou amb la rebaixa de l'IRPF?

Un treballador que tingui un sou anual d'entre 20.000 i 22.000 euros bruts, 2 fills i una declaració conjunta amb el cònjuge cobrarà 691 euros més a l'any, segons apareix en un informe del Sindicat de Tècnics del Ministeri d'Hisenda (Gestha).

Un altre cas pot ser un contribuent que cobra 22.500 euros bruts a l'any, té 2 fills i fa la declaració conjunta. En aquest exemple, en cobrarà 1.014 més a l'any per les retencions d'IRPF.

Dependrà de cada situació que la rebaixa sigui major o menor. Per conèixer el teu cas concret pots accedir a aquest simulador que ofereix Hisenda per saber quant et retindran d'IRPF a partir del febrer.

Fontbusinessinsider.es

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive