El repte del tèxtil mataroní: adaptar-se a la llei europea
El repte del tèxtil mataroní: adaptar-se a la llei europea

El repte del tèxtil mataroní: adaptar-se a la llei europea

ASEGEMA organitza unes jornades per ajudar a les empreses a adaptar-se a la nova normativa tèxtil europea

patrocini Pous renda
 

L'Associació d'Empreses de Gèneres de Punt de Mataró i Comarca (ASEGEMA) ha organitzat una xerrada per informar sobre la nova normativa tèxtil de la Unió Europea, que entrarà en vigor el 2025. Aquesta normativa té com a objectiu promoure una producció més respectuosa amb el medi ambient i fomentar un disseny circular, en línia amb l'agenda 2030.

La nova normativa afectarà tota la cadena de valor del sector tèxtil, des dels productors fins als clients finals. L'objectiu de la UE és garantir que, el 2030, tots els productes tèxtils siguin duradors i reciclables, fabricats amb fibres reciclades o reciclables, lliures de substàncies perilloses i produïts amb respecte als drets socials i mediambientals.

Durant la xerrada, Susana Solís, eurodiputada al Parlament Europeu, ha explicat els impactes d'aquesta nova normativa i com el sector pot aprofitar-los per créixer i crear noves oportunitats de negoci. Solís ha destacat que l'objectiu és fomentar l'economia circular i promoure la producció de productes duradors que puguin ser reutilitzats. No obstant això, aquest nou paradigma també planteja desafiaments i riscos per a algunes empreses, que hauran de replantejar el seu model de negoci o fins i tot tancar. Paco Casas, president d'ASEGEMA, ha expressat les preocupacions del sector, especialment en relació amb la competència internacional. És crucial que les empreses, les administracions i els consumidors treballin conjuntament per aconseguir un sector tèxtil sostenible i evitar l'impacte negatiu del "fast fashion".

ASEGEMA està dedicant esforços per ajudar les empreses del sector a adaptar-se a les exigències de la nova normativa tèxtil europea. La patronal busca reposicionar-se i recuperar el lideratge del tèxtil del Maresme, tot fomentant la sostenibilitat i la conformitat amb les regulacions europees.

Aquesta jornada informativa forma part de l'estratègia de l'associació per preparar les empreses del sector davant els canvis normatius i les demandes del mercat europeu. És essencial que el tèxtil del Maresme es posicioni com un referent en matèria de sostenibilitat per aconseguir un futur pròsper i competitiu.

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive