Les raons d’un tancament dolorós i criticat a Mataró. Foto: A. Blanch
Les raons d’un tancament dolorós i criticat a Mataró. Foto: A. Blanch

Les raons d’un tancament dolorós i criticat a Mataró

El veïnat de Via Europa i la Llàntia lamenten el tancament del Mercadona de la Plaça d’Itàlia que l’empresa justifica per raons de sostenibilitat i eficiència

patrocini Pous consultans nova llei
 


La setmana passada va tancar el Mercadona de la Plaça d’Itàlia de Mataró, un dels primers supermercats que la cadena va obrir a la capital del Maresme i que portava prop de dues dècades en funcionament. La notícia era coneguda de setmanes enrere però no per això ha deixat de ser criticada i lamentada per la clientela. 

  • “Aquest és un barri amb gent molt gran que ara es queda sense supermercat a prop”, lamenta un dels seus assidus. 
  • L’empresa ho justifica perquè el local no s’adiu als nous estàndards amb els que treballa del que ells bategen com ‘botiga eficient’.

A Mataró hi ha força dinamisme en obertures de nous supermercats, amb les principals marques competint i obrint nous centres. Mercadona ha protagonitzat els darrers anys diferents novetats en forma de nous supermercats però alhora ha tancat alguns dels seus primers establiments a Mataró: va fer-ho amb el de l’Avinguda del Perú i aquest gener ha tancat el de la Via Europa, el supermercat gran més important de la zona també de la Llàntia.

Mercadona explica que ha tancat el supermercat “perquè, per les seves característiques, no responia als estàndards de qualitat necessaris per atendre als nostres clients (assortiment, comoditat i servei) i no era possible adaptar-la al nou model de botiga eficient de Mercadona, tal i com estem fent amb la resta de botigues de la cadena, i que ja hem implantat a les botigues de Carretera de Mata, Can Soleret i el Rengle”.

  • Mercadona assegura que manté per al barri el servei a domicili i també des de la resta de botigues Mercadona ubicades a Mataró (en tenim 5 botigues al municipi).  
  • Els treballadors del supermercat de Via Europa tenen garantit el seu lloc de treball a Mercadona i s’han reubicat en altres botigues del municipi.

Què vol dir botiga eficient?

Aquesta nova generació de supermercat eficient no només té més oferta i més especialitzada com ara menjars preparats, obradors interiors i xarcuteria, forns o sushi entre d’altres sinó que també disposa d’un disseny totalment renovat respecte al model de botiga anterior, amb nous colors i materials, tant a la façana exterior d'accés com en la distribució de les diferents seccions. Aposta també per espais amplis i diàfans, que faciliten l'entrada de llum natural. També inclou una nova entrada amb doble vidre, que evita corrents d’aire, uns passadissos més amplis, i dos models de carretons, molt més ergonòmics i lleugers.

Pel que fa a l’aspecte mediambiental, s'han pres mesures que permeten reduir fins a un 40 % el consum energètic respecte al model de botiga convenciona Aquestes noves botigues eficients estan completament connectades tecnològicament mitjançant la integració d’una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb què es pot compartir informació des de qualsevol secció de la botiga, de manera que es facilita l'autogestió de cada supermercat i s’agilitzen els processos de tota la cadena.  

Pel que fa a Catalunya, aquest nou model de botiga eficient ja està implantat en 187 supermercats Mercadona, d’un total de 250 (dades a tancament de 2022 que són les darreres disponibles) i seguim treballant per implantar-ho a tota la cadena.
 

Comentaris (2)

Angel Fa 27 dies
Estoy muy enfadado con este cierre, dejan al barrio sin super, si tengo que Cojer el coche iré a otro súper, solo van a su interés y no piensan en la gente mayor ni en los vecinos, conmigo han perdido un cliente, hay que hacerle el boicot.
Josep Antoni Fa 25 dies
Cuando no tienes un negocio proximo como este, claro es un problema ...
Manu Fa 28 dies
Está bien claro que la cierran porque asi pueden ganar mas dinero...con otro centro mucho mas eficiente. Muchos de los clientes no dejaran de ir a comprar a otro Mercadona. Antes iban o podian ir a pie y ahora se desplazaran en coche seguramente o le pedirán la compra a casa...con lo que contaminaremos más. (+ Eficiente para sus bolsillos pero no para el de los clientes y el medio ambiente). Siempre podrán o podremos ir al Bon Preu.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive