El nombre d'hipoteques es dispara a Catalunya
El nombre d'hipoteques es dispara a Catalunya

Quines són les millors hipoteques a tipus fix en l'actualitat

Les millors ofertes a tipus fix sense vinculació ja superen el 3%. Detallem quines són les més destacades segons l'OCU.

patrocini Pous renda
 

La Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha fet una anàlisis exhaustiu sobre quines són les millors hipoteques fixes actualment. Gairebé set de cada deu hipoteques que s'adquireixen a Espanya són de tipus fix, ja que és l'opció preferida per aquells que prefereixen tenir la tranquil·litat de conèixer sempre la quantitat que hauran de pagar. No obstant això, en l'actualitat, amb l'increment dels tipus d'interès, les entitats financeres han ajustat les seves ofertes, empitjorant per tant les condicions de les hipoteques de tipus fix. És per això que molts es pregunten quines són les millors opcions disponibles per a aquest tipus de hipoteques durant el mes de maig de 2023.

En relació amb els tipus d'interès, el Banc Central Europeu ha continuat la seva tendència a l'alça, tot i que de manera més moderada, augmentant-los en un quart de punt durant el mes de maig. Això situa el tipus d'interès de les operacions principals de finançament en un 3,75%. Encara que existeix la possibilitat que hi hagi nous increments en el futur, ja es comencen a percebre els efectes dels increments ràpids i significatius que s'han produït en els últims temps, amb signes d'una desacceleració econòmica que es manifesten en una disminució de la concessió de crèdits per part dels bancs.

La caiguda dels preus de l'energia en els últims mesos ha alleujat les tensions inflacionistes, acostant una mica més la fi del cicle d'increment de preus. Quant a la inflació subjacent a la zona euro, s'ha produït una disminució per primera vegada des de juny de 2022, situant-se en un 5,6% en comparació amb el 5,7% del mes anterior. Tot i això, encara està lluny de l'objectiu del 2% que el Banc Central Europeu considera adequat.

Les millores hipoteques a tipus fix segons l'OCU

Les millors ofertes a tipus fix sense vinculació ja superen el 3% i només complint requisits és possible quedar per sota d'aquest nivell. Així queden les millors ofertes d'hipoteques a tipus fix que es poden trobar en aquests moments per a una hipoteca de 100.000 euros amb un termini de 15 anys.

Quines són les millors hipoteques a tipus fix? Així queden les millors ofertes d'hipoteques a tipus fix que es poden trobar en aquests moments per a una hipoteca de 100.000 euros amb un termini de 15 anys.

  • BBVA ofereix una hipoteca a tipus fix amb un interès nominal del 2,80%, sense comissió d'obertura. Per poder gaudir d'aquestes condicions, és necessari domiciliar la nòmina per un import mínim de 600 euros i contractar amb BBVA un assegurança de llar i un assegurança d'amortització que cobreixi almenys la meitat de l'import de la hipoteca.
  • OpenBank ofereix una hipoteca fixa sense obertura amb un interès del 3,04%, però exigeix domiciliar la nòmina o pensió, o bé realitzar mensualment un ingrés des d'una altra entitat per un import mínim de 900 euros (1.800 euros si els titulars són dos o més). També és necessari contractar l'assegurança de llar amb OpenBank.
  • Coinc ofereix una hipoteca fixa al 3,25%. No exigeix domiciliar la nòmina, però sí obliga a contractar amb Bankinter com a mínim una Compte No-nòmina per aconseguir aquest interès.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive