Les desgravacions que podem fer a la renda 2021
Les desgravacions que podem fer a la renda 2021

Quines desgravacions podem aprofitar a la Renda 2021

S’apropa el moment de fer la declaració de la renda del passat any 2021 i per aquest motiu recollim les deduccions principals de les que ens podem beneficiar.

patrocini pous
 

Aquest any 2022 hauria de ser més senzill fer la declaració de la renda, ja que hem deixat enrere (en la grans majoria dels casos) conceptes com ERTO que tant ens sonaven durant l’època més dura de la pandèmia causada per la COVID-19. Entre deduccions estatals i autonòmiques per la declaració anual trobem aproximadament 265 disponibles i és molt probable que podem aprofitar alguna d’elles. Per aquest motiu és interessant conèixer quines són les principals i quins els requisits que hem de complir per poder optar a aquesta reducció en la quantitat que hem de pagar (o amb sort ens tornaran diners) en la declaració anual a Hisenda.

Les desgravacions que podem aprofitar a la Renda 2021

 • Lloguer: els qui hagin signat contractes de lloguer abans de l'1 de gener del 2015 i en vigor durant el període impositiu en podran desgravar aquesta important despesa mensual.
 • Donatius: els contribuents que hagin realitzat algun donatiu a les entitats que recull la Llei 49/2002 (Creu Roja, per exemple) podran deduir fins al 80% en els primers 150€ i un 35% en quantitats superiors a aquesta xifra.
 • Compra d’una vivenda: qui hagi signat un préstec hipotecari d'un habitatge abans del 2013 es podran desgravar la despesa a la declaració de la renda d'aquest any, i sempre que s'hagi aplicat la deducció prèviament. Cal assenyalar que això serà possible fins a un 15% del que s'ha aportat anualment, el que es tradueix en una desgravació màxima de 1.356€, tot i que pot augmentar o disminuir en funció del lloc de residència i comunitat autònoma.
 • Naixement o adopció: son regulades per cada comunitat autònoma i inclouen també altres mesures com família nombrosa o monoparental, a més de l’acolliment familiar de menors i majors minusvàlids. 
 • Obres de millora d’eficiència energètica: un dels principals objectius que tenim com a societat (i que en aquest cas es recull en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència) és el de ser més ecològics per aconseguir reduir la contaminació global que produïm. Per aquest motiu, s’han introduït tres noves deduccions estatals de caràcter temporal per ajudar aquells que hagin invertit en obres de rehabilitació que contribueixin a la millora de l‟eficiència energètica. Per acollir-se és necessari complir diversos requisits com fer les obres a l'habitatge habitual, arrendat o als edificis residencials, que estiguin acreditades a través del certificat d'eficiència energètica i que s'hagin realitzat a partir del 6 d'octubre de 2021.

També trobem disponibles altres deduccions, però aquestes que us hem explicat són les principals. Recordem que la campanya de la declaració de la renda arrenca el proper 6 d'abril i dura fins al 30 de juny d’aquest 2022, per la qual cosa és adient estar atents per fer-la a temps i evitar així possibles sancions o increments en els pagaments pendents.

Font: forbes

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telf:93 790 45 46
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive