Núria Sauleda firma l'article Quan una nova oportunitat arriba, cal aprofitarla!
Núria Sauleda firma l'article Quan una nova oportunitat arriba, cal aprofitarla!

Núria Sauleda Serra

Quan una nova oportunitat arriba, cal aprofitar-la!

Núria Sauleda Serra, Delegada del Col·legi de l'Arquitectura Tècnica de Barcelona al Maresme, fa una crida a aprofitar els Next Generation a la rehabilitació

patrocini Pous consultans nova llei
 

Tenir una oportunitat única del que sigui, sempre és una bona noticia. Quan aquesta s’allarga en el temps o s’amplien els terminis per beneficiar-se’n, és d’aquells fets poc habituals que cal aprofitar! I com afirmen els professionals de la psicologia i la gestió, les oportunitats ho son precisament perquè no perduren en el temps. I tot parlant d’ocasions úniques, en el terreny de la construcció, la rehabilitació i dels beneficis cap el medi ambient, n’estem tenint una que val molt la pena tenir en compte.

Els coneguts Fons Next Generation EU, aquell instrument del Consell Europeu que contribueix a reparar els efectes econòmics, socials i sanitaris que la pandèmia de la COVID-19 va generar, i també cerca impulsar la transició ecològica i digital, han ampliat els seus terminis perquè tots plegats -particulars i empreses-, en puguem fer més ús del que se n’ha fet fins ara.

L’ampliació dels terminis de les subvencions del Programa de rehabilitació d’edificis residencials, també del Programa d’actuacions de millora de l’eficiència energètica en habitatges i molts d’altres son una bona noticia si tenim en compte que, a més, moltes d’aquestes subvencions són compatibles amb d’altres ajuts públics.

La rehabilitació d’un edifici és la principal opció per aconseguir una millora significativa de l’eficiència energètica. La UE s’ha fixat com a objectiu que l’àmbit immobiliari redueixi en un 30% el seu consum d’energia l’any 2050, i per això ha renovat la proposta que suposen els fons Next Generation. Amb la vocació de promoure la rehabilitació dels immobles i optimitzar així el rendiment energètic dels edificis.

Actualment, bona part del parc d’edificis tenen un aïllament deficient, fet que comporta pèrdues energètiques que incrementen les dificultats econòmiques de les famílies per assumir el cost de les factures. Per això, i per tal de beneficiar tant la població com el medi ambient, aquests ajuts posen el focus en actuacions que minimitzaran la despesa energètica, com les intervencions en l’aïllament de façanes, cobertes i la millora de l’eficiència dels equips tèrmics.

 Les bones ocasions son úniques i davant d’aquesta pròrroga, amb tota la informació a l’Oficina Tècnica de Rehabilitació, la població tenim una segona oportunitat que a tothom beneficia i que cal que aprofitem!

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive