Quan no pots desconnectar de la feina ni per vacances
Quan no pots desconnectar de la feina ni per vacances

Quan no pots desconnectar de la feina ni per vacances

El síndrome de la "tumbona" afecta a gairebé 7 de cada 10 treballadors i és un problema que cal abordar en l'era digital.

patrocini Pous nova llei
 

Un dels grans desafiaments que tenen els treballadors durant les vacances és no saber desconnectar. Aquest síndrome sorgeix quan, fins i tot durant el descans, la ment continua embolicada amb responsabilitats laborals, i fent que la promesa de descans es converteixi en un somni llunyà de difícil compliment. Amb l'arribada del teletraball i la omnipresència de la tecnologia, s'ha creat un nou estat d'ànim de "vacances a mitges". La majoria dels espanyols, el 67% segons Cigna Healthcare, no poden desconnectar completament durant l'estiu. La causa? La pressió de mantenir-se disponible, amb emails i trucades que no cesen.

Ana Sánchez de Miguel, directora de Recursos Humans de Cigna Healthcare, destaca que les vacances, dissenyades per a descansar, poden convertir-se en una font d'estrès afegit. La contínua connectivitat, juntament amb la inseguretat laboral i les expectatives creades per les xarxes socials, poden influir negativament en el nostre ànim.

Per combatre aquesta situació, els experts de Cigna Healthcare proposen:

  1. Definir clarament les pautes de comunicació laboral en vacances. Comunicar absències i acordar amb l'equip les responsabilitats.
  2. Promoure la desconexió digital i el benestar integral. Implementar programes de benestar que redueixin l'estrès i el risc de burnout. Fomentar la desconnexió fora de l'horari laboral, incloent desactivar notificacions i desinstal·lar aplicacions laborals del mòbil.
  3. Impulsar una cultura de delegació i col·laboració. Compartir responsabilitats i coneixements permet que els empleats se sentin menys pressionats i més lliures per a desconectar.
  4. Estratègies per a un compromís amb la salut mental. Adoptar pràctiques que promoguin la desconnexió fora de les vacances estivals, com no comunicar-se durant els ponts o fomentar destinacions de desconnexió.

En resum, és essencial que les empreses reconeguin la importància d'un equilibri entre treball i descans, i adoptin mesures per assegurar que els seus empleats gaudeixin d'un veritable descans i poder tornar amb energies renovades a la feina.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive