Pujada del SMI
Pujada del SMI

La pujada del SMI tensiona Treball, sindicats i patronal

El Ministeri de Treball planteja un increment del 4%, situant el SMI en 1.123 euros al mes per 14 pagues, a mig camí entre la proposta de la patronal (3%) i la dels sindicats (5%)

patrocini Pous consultans nova llei


En el context econòmic actual, la discussió sobre l'increment del Salari Mínim Interprofessional (SMI) al 2024 genera tensions entre el Secretari d'Estat de Treball i Economia Social, Joaquín Pérez Rey, i la Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE).

Pérez Rey ha advertit a la CEOE que, si no acorden una pujada del 4%, el Govern buscarà una alternativa més ambiciosa amb els sindicats. Aquesta declaració representa un desafiament clar del Govern si la patronal no accepta el consens. El Secretari d'Estat de Treball destaca la disposició del Govern a una pujada més elevada si la CEOE no dona suport al 4%.

A més, s'ha descartat la indexació dels contractes amb les administracions públiques, una condició crucial de la CEOE per unir-se al consens. El Ministeri de Treball destaca que la patronal ha de ser pragmàtica, ja que la intenció d'equiparar el SMI al 60% del salari mitjà ja era coneguda.

Amb una decisió imminent, el Govern busca finalitzar el procés aquesta setmana perquè l'increment del SMI pugui ser retroactiu des de l'1 de gener. Tot i que la reunió d'aquest dilluns no ha arribat a cap acord, està prevista una nova trobada al final de la setmana per conèixer la posició definitiva de la CEOE.

Quines són les propostes?

Quant a les propostes, el Ministeri de Treball planteja un increment del 4%, situant el SMI en 1.123 euros al mes per 14 pagues. Aquesta xifra es troba a mig camí entre la proposta de la patronal (3%) i la dels sindicats (5%). La principal barrera per aconseguir el consens radica en la indexació dels contractes amb les administracions públiques, una condició clau per a la CEOE.

Amb tot, aquest aspecte no depèn de Treball, que s'ofereix a mediar amb Economia i Hisenda. Tot i el suport sindical, la negativa rotunda dels ministeris d'Economia i Hisenda per motius econòmics fa que aquest tema quedi fora de la taula de negociacions.

Font: as.com/actualidad/economia

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive