Vista de Calella, al Maresme, epicentre del turisme a la comarca.
Vista de Calella, al Maresme, epicentre del turisme a la comarca.

capgros.com / ACN

Previsions optimistes al sector turístic del Maresme

S'espera una ocupació que oscil·li entre el 70% i el 90%, amb molt de turisme estranger però sense arribar a les xifres pre-Covid

Els allotjaments de la costa del Maresme entren a l'agost amb previsions d'ocupació que oscil·len entre el 70% i el 90%. A l'entorn de Calella i Pineda de Mar, els hotels afronten el tram fort de l'estiu amb gairebé tres de quatre llits ocupats, amb una àmplia diversitat de turistes estrangers, però sense clients russos. 

Al Maresme, les previsions d'ocupació als hotels són optimistes, però encara els queda marge per igualar els registres previs al 2019. "Les perspectives són bones, venim d'un juliol amb bones dades i la tendència és que ens situarem en una ocupació superior al 70%", explica a l'ACN Jordi Noguera, president del Gremi d'Hostaleria del Maresme.

Pel que fa a la nacionalitat dels visitants, els turistes russos han caigut de forma considerable, però els hotels estan rebent una nova diversitat d'orígens. Fins el 2019, eren habituals els visitants procedents de països com Alemanya, Països Baixos, Bèlgica i Regne Unit, que ara han reduït la seva presència: "Hem notat un increment de reserves de clients italians a l'agost com feia anys que no vèiem, així com de suïssos, austríacs o eslovens", afegeix Noguera.

Al seu torn, els càmpings de la demarcació de Barcelona entren a l'agost millorant els resultats del juliol: les ocupacions mitjanes rondaran el 80% i hi ha establiments que preveuen fregar el ple absolut. "Dependrà de la ubicació del càmping, però seran nivells molt alts", celebra el president de la patronal sectorial, Albert Casas.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive