El preu de la llum
El preu de la llum

El preu de la llum cau en negatiu: com t'afecta això?

El mal temps i l'impuls de les renovables gràcies als vents forts han provocat una situació gairebé inèdita en els últims anys.

patrocini pous comunitats
 

Per primera vegada, el preu de l'electricitat al mercat majorista ha registrat valors negatius, marcant un hito històric en la dinàmica de compra-venda entre productors i distribuïdors d'energia. Aquest passat dilluns, durant unes hores de la tarda (de les 14:00 a les 17:00), el cost de l'electricitat ha baixat fins a -0,01 euros per megawatt hora, amb una mitjana diària que ha assolit els 2,77 euros. Tot i això, aquesta situació excepcional no implica necessàriament una reducció en la factura dels consumidors.

La principal raó d'aquesta notable disminució en el preu de l'electricitat ha estat condicionada pel mal temps, particularment durant aquesta Setmana Santa. Les condicions meteorològiques adverses, caracteritzades per intenses pluges i vents forts, han potenciat la producció d'energies renovables, com l'energia hidroelèctrica i l'eòlica. Aquest augment de l'oferta d'energia net i renovable ha permès reduir la dependència de fonts energètiques més cares i contaminantes.

A més, la coincidència d'aquests dies festius, amb un consum energètic generalment més baix, també ha jugat un paper important en la disminució dels preus.

Quin impacte tindrà aquesta baixada en les factures?

La repercussió d'aquesta situació en les factures d'electricitat dels consumidors dependrà del tipus de contracte que tinguin. Per als clients adscrits al mercat lliure, és poc probable que notin alguna variació en el cost final, donat que els preus ja es van acordar prèviament amb les seves companyies subministradores.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive