bombones de butà.
bombones de butà.

El preu de la bombona de butà baixa per primer cop en dos anys

Tot i el descens, continua sent un 40% més cara que fa dos anys, quan es pagava a 12,69 euros

patrocini pous
 

La bombona de butà costarà ades d'aquest mes 18,58 euros, un 4,9% menys, segons ha publicat el Ministeri de Transició Ecològica al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE). Es tracta del primer cop que el preu de la bombona de 12,5 kg és més baix que el del mes anterior des del setembre del 2020. El preu de gasos liquats del petroli envasats està regulat i el seu valor es registra cada dos mesos per la Direcció General de Política Energètica del Ministeri de Transició Ecològica.

El total fixat inclou l'IVA i l'impost especial sobre els hidrocarburs. El govern espanyol va decidir congelar fins a finals d'any el preu de la bombona de butà com a part de les mesures per fer front a la inflació.

Des del maig, el preu de la bombona s'ha situat en 19,55 euros, que és el màxim que va assolir després de dos anys de pujades consecutives, accentuades per l'increment de demanda d'aquesta energia tradicionalment més barata en un moment d'alces de preu del gas i de l'electricitat. Al novembre del 2020, la bombona es pagava a 12,69 euros, un 40% menys que l'actual.

El preu màxim incorpora els impostos i el cost del subministrament a domicili, és a dir, el trasllat de les bombones fins la porta del consumidor.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive