Per què el preu dels bitllets d'avió està pels núvols (i així seguirà)
Per què el preu dels bitllets d'avió està pels núvols (i així seguirà)

Per què el preu dels bitllets d'avió està pels núvols (i així seguirà)

L'altíssima demanda, la falta d'efectius i el preu del petroli provoquen la tempesta perfecta pels preus dels bitllets d'avió.

patrocini Pous renda
 

La pandèmia ja és història, els països ja no imposen restriccions i les aerolínies preveuen beneficis notables. No obstant això, una pregunta es manté: per què els preus dels vols continuen sent tan elevats?La resposta principal es troba en la manca d'avions disponibles. Durant la pandèmia, la demanda de viatges va disminuir dràsticament, provocant que les aerolínies posessin una gran part de les seves flotes en espera. Ara, el reactivar aquests avions no és tasca fàcil: es necessiten unes 100 hores de treball per posar en servei els avions més grans després d'haver estat estacionats.

Ja ho deia Adam Smith: és la llei de l'oferta i la demanda

Un altre factor rellevant és el desig dels consumidors de tornar a viatjar. Molts d'ells estan disposats a pagar més per compensar el temps perdut sense poder viatjar. Segons una enquesta de Booking a més de 25.000 adults, molts volen indulgir-se més en els seus plans de viatge per compensar les oportunitats perdudes durant la pandèmia.

Per desgràcia per als consumidors, es preveu que els preus dels bitllets es mantinguin alts durant els pròxims anys. Això es deu, en gran part, a la falta de personal en el sector de l'aviació, que va patir pèrdues de quasi 200.000 milions de dòlars durant la pandèmia, provocant així la pèrdua de milions de llocs de treball.

El petroli tampoc ajuda

A més, l'increment dels preus del petroli suposa una altra barrera per a les aerolínies, ja que aquest es tracta del seu principal cost individual. La situació es complica encara més amb l'obligació de reduir les emissions de carboni, un repte que implicarà un desemborsament de dos bilions de dòlars per a l'aviació per arribar a ser neutra en emissions de carboni per al 2050, segons l'Associació Internacional de Transport Aeri. Aquesta circumstància probablement farà augmentar encara més el preu dels vols.

Així mateix, fins a 16.000 avions -aproximadament dos terços de la flota comercial mundial- van quedar parats en el punt més crític de la pandèmia. La tasca de retornar-los a l'operativitat és complexa i requereix una revisió exhaustiva per garantir la seva seguretat. Molts factors, i cap ajuda a que els preus baixin a curt termini.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive