plaques solars
plaques solars

Plaques a casa: rendible per a l’entorn i per a la butxaca

Per les condicions del Maresme, l’autoconsum solar de la llar és una opció cada cop més escollida i que s’insereix en el major interès amb el medi ambient

L’autoconsum residencial és una de les majors tendències en l’aposta a favor d’una política de la llar que prioritzi el medi ambient, l’autosuficència i l’eficiència energètica. De moment queden pràcticament circumscrites a habitatges unifamiliars però cada vegada guanya més pes com a sector. Instal·lar plaques fotovoltaiques a casa nostra, aprofitant la gran exposició al sol que gaudeix una zona com el Maresme (i el seu clima calorós, tropical segons la dita) és una opció cada cop més escollida per afavorir el retorn natural de forma responsable. 

Catalunya va tancar l’any 2020 amb 8.229 instal·lacions d’autoconsum a partir d’energia fotovoltaica en servei, xifra que multiplica per 3,5 els equips que hi havia l’any anterior, segons dades de l’Observatori de l’autoconsum a Catalunya, de l’Institut Català d’Energia (ICAEN). La potència instal·lada en aquesta modalitat va assolir els 84,5 MW i va registrar un creixement anual del 141%, fins a duplicar la capacitat d’autoproducció d’electricitat a partir del Sol en els últims 12 mesos 

Segons les xifres de l’ens adscrit al Departament d’Empresa i Coneixement, durant el 2020 es van posar en marxa 5.869 noves instal·lacions, que totalitzen 49,47 MW de potència.

Gestió integral

És un sector creixent i que va a més amb empreses com Ontec Energy, amb més de 10 anys d’experiència realitzant instal•lacions solars per a l’autoconsum residencial com a mesura fonamental per l’aprofitament de la llum solar, per a generar la teva pròpia energia i aconseguir un estalvi a la teva factura de llum, aportant el teu granet de sorra al planeta. Empreses com aquesta, amb oficina-exposició al Marina Port Premià, ofereixen un estudi sense cap compromís per a cada cas i cada teulada i gestionen tots els tràmits de papers que suposa.

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive