economia catalana. Foto: R. Gallofré
economia catalana. Foto: R. Gallofré

Perseguir als clients perquè paguin costa 26.000 milions a les empreses

Les dades demostren el desgast que suposa seguir als clients que han de pagar per les feines fetes.

patrocini Pous renda
 

 

Les empreses espanyoles perden més de 26.000 milions d'euros anuals en recaptar els pagaments dels seus clients, segons el recent informe europeu de pagaments d'Intrum. Aquesta xifra augmenta fins a prop de 275.000 milions d'euros si s'afegeix el total dels 29 països europeus enquestats. De mitjana, les empreses espanyoles dediquen 81 dies a l'any a la tasca de recaptació, 7 dies més que la mitjana europea de 74 dies. Aquest estudi també revela que el 54% de les empreses espanyoles ha de replantejar-se el creixement del negoci per obtenir més eficiència i estalvi de costos a causa de la inflació i l'augment dels tipus d'interès.

A mesura que els clients demanen terminis de pagament més llargs o intenten renegociar els preus, les empreses han de dedicar cada vegada més temps i recursos per assegurar els seus ingressos. Això suposa un cost excessiu per a les empreses, tant en termes de temps com de recursos. Segons José Luis Bellosta, Director General d'Intrum Espanya, recolzar-se en empreses especialitzades ajuda les empreses a invertir els seus esforços en altres tasques orientades al seu desenvolupament i creixement, i aconseguir millores en els períodes de cobrament.

Intranquil·litat per la inflació

Davant de la incertesa econòmica actual, les empreses prioritzen l'eficiència i l'estalvi de costos enfront del creixement. El 60% de les empreses espanyoles creu que la inflació elevada durarà un any o més, mentre que la mitjana europea és del 68%. Aquest context d'inestabilitat presenta reptes importants per a les empreses, que han de ser cauteloses en les seves inversions, decisions corporatives i estratègies empresarials per evitar possibles situacions problemàtiques. El 54% de les empreses espanyoles afirma que s'han centrat en gestionar els riscos econòmics del negoci i han descuidat altres iniciatives que els farien més competitives.

En resposta a la inflació i a l'augment dels tipus d'interès, el 54% de les empreses espanyoles també ha de replantejar la seva estratègia de creixement per obtenir més eficiència i estalvi de costos. Aquesta tendència es manté en altres països europeus importants com el Regne Unit, Alemanya, Itàlia, Portugal i França. En definitiva, la prioritat per a les empreses és la estabilitat financera enfront del desenvolupament dels seus negocis.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive