La FAGEM i Foment del Treball tenen com a objectiu reindustrialitzar el Maresme. Foto: FAGEM
Notícies relacionades
La FAGEM i Foment del Treball tenen com a objectiu reindustrialitzar el Maresme. Foto: FAGEM

Objectiu: reindustrialitzar el Maresme

La patronal maresmenca FAGEM s'integra a Foment del Treball amb l'objectiu de recuperar el potencial industrial de la comarca

patrocini pous
 

El Maresme va ser una potència industrial a nivell català, especialment gràcies al sector tèxtil. Les successives crisis del sector i els canvis en el model econòmic, que han donat molta més importància al sector serveis, ha fet que la indústria perdés pes. Actualment tan sols representa el 15% de l'economia de la comarca, quelcom que el sector empresarial del territori vol canviar.

La FAGEM, patronal de les petites i mitjanes empreses, s'ho ha marcat com a objectiu. Ho fa ara que s'acaba d'integrar a Foment del Treball, un moviment que, segons els dos organismes, ha de servir per revitalitzar l'empresariat i l'activitat econòmica de la comarca. Això passa, en bona part, per reindustrialitzar-la. L'objectiu és que, abans del 2030, el sector industrial representi el 25% de l'economia maresmenca, 10 punts més que en l'actualitat. 

La FAGEM s’ha reunit aquest dijous amb el president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, i la presidenta de Fepime, M. Helena de Felipe per traslladar les principals necessitats de les empreses del Maresme i conèixer el nou paper de la federació en l’estructura de la patronal després de la integració de Fepime dins de Foment de Treball.

Panoràmica del polígon industrial de Pla d'en Boet a Mataró.

Panoràmica del polígon industrial de Pla d'en Boet a Mataró.

Sánchez Llibre ha assenyalat que la FAGEM, ara integrada a Foment, "posarà tots els mecanismes a disposició de la reindustrialització de la comarca". L'objectiu és recuperar el sector tèxtil i també potenciar-ne altres amb presència a la comarca, com ara el químic o el farmacèutic. "El Maresme té una gran tradició industrial que va contribuir al potencial català els anys 80 i 90, i ara disposem d'emprenedors, d'il·lusió, d'empreses potents i universitats", ha afegit.

La patronal també confia en la relocalització de les empreses que des de finals dels 90 van decidir deslocalitzar-se a zones amb mà d'obra més barata, com ara el sud-est asiàtic o el nord d'Àfrica, i que en els darrers anys han vist com la logística i els preus de l'energia i els carburants aconsellaven tornar a la producció més de proximitat. 

TrobadaFAGEM Foment (4)

Roser Moré i Josep Sànchez-Llibre, a la trobada d'aquest dijous. Foto: FAGEM

El president del Foment del Treball i la presidenta de la FAGEM, Roser Moré, han coincidit en reclamar millores a la mobilitat de la comarca, en especial a Rodalies, demanant que es recuperi l'enyorada connexió directa en tren entre el Maresme i l'Aeroport del Prat. Moré i Sànchez Llibre han reclamat també ajuts directes de l'administració a les empreses a l'hora de fer front a l'encariment dels subministraments energètics, i que els ens públics apostin per comprar i contractar productes i serveis fets a Catalunya, enlloc d'anar-los a buscar a països que els ofereixin més econòmics.

Comentaris (5)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive