Ajudes per a la contractació a empreses i autònoms
Ajudes per a la contractació a empreses i autònoms

Redacció / ACN

Neix la patronal estatal Conpymes: "veu pròpia" a petites i mitjanes empreses

Pimec forma part de l'organització que vol un lloc en les taules de negociació entre agents socials i govern espanyol

Una nova patronal d'àmbit estatal, Conpymes, ha nascut amb l'objectiu de donar "veu pròpia" a les petites i mitjanes empreses i autònoms. L'organització, de la qual forma part Pimec, vol ocupar un lloc en les taules de negociació entre els agents socials i el govern espanyol. El vicepresident primer de Conpymes i president de Pimec, Antoni Cañete, ha afirmat en la roda de premsa de presentació de l'organització aquest divendres a Madrid que és una "anomalia" que les pimes i autònoms no tinguin una veu diferenciada en els espais de negociació de la de les grans empreses. Segons Cañete, Conpymes pretén situar-les en el "pont de comandament" i "no neix en contra de ningú".

En el diàleg social estatal la representació de les petites i mitjanes empreses l'exerceix la Cepyme, patronal associada a la CEOE, patronal de les grans empreses. Cañete ha dit que Conpymes "ve a ocupar un espai democràtic de representació" després de molts anys de "desistiment de la nostra representativitat".

En contra de com s'han utilitzat les pimes

Segons Cañete, la representativitat de les pimes s'ha utilitzat "per a altra mena d'interessos i, en alguns casos, en contra nostre". "És molt important poder traslladar als nostres governs que ha de legislar i pensar en petit per poder fer que aquest país sigui gran", ha dit.

"Quan tens a El Corte Inglés i la botiga del costat en la mateixa organització, les propostes que es fan no són les de la botiga que tenim al costat", ha argumentat el president de Pimec. "Ningú s'ha de posar nerviós", ha remarcat, i ha insistit que tenen la "capacitat i representació" per poder estar en els espais de negociació.

Conpymes (Confederació Nacional de Pimes) la formen 24 organitzacions de diferents sectors i territoris. La vicepresidenta segona de la nova patronal, María José Landaburu, ha afirmat que "més aviat que tard" haurà de formar part dels espais de diàleg social. El president de Conpymes, José Luis Roca, ha afirmat que l'organització és "plural" i defensa un "capitalisme inclusiu".

Cañete també ha insistit que Conpymes pretén "donar veu i representació al 99,8%" de les empreses "que aporten més del 70% dels llocs de treball" i "més del 60% del PIB". El president de Pimec ha subratllat que petites i mitjanes empreses i autònoms són el "motor" de l'economia espanyola.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive