Els signants de l'acord per millorar l’ocupació i la competitivitat econòmica del Maresme. Foto: CC Maresme
Els signants de l'acord per millorar l’ocupació i la competitivitat econòmica del Maresme. Foto: CC Maresme

Per millorar l’ocupació i la competitivitat econòmica del Maresme

Consell Comarcal, patronals i sindicats concerten un acord amb set eixos per millorar la situació i superar el tràngol de la Covid-19

Consell Comarcal, patronats i sindicats han predicat amb l’exemple a nivell de comarca i han signat plegats un Acord de Concertació pel Desenvolupament Econòmic, Social i l’Ocupació del Maresme. Unitat i programa amb l’objectiu de millorar l’ocupació i la competitivitat econòmica de la comarca.L’Acord, aprovat pel Consell Comarcal en el darrer Ple, parteix de la necessitat de definir polítiques i línies d’actuació que frenin la pèrdua de llocs de treball i reactivin el teixit empresarial, fortament castigat per la crisi econòmica de la Covid-19.

La xifra de persones aturades al Maresme supera les 31.000 i no ha parat de crèixer els darrers mesos amb increments interanuals que superen el 25%. D’altra banda, en termes acumulats, en el període març-desembre es van resoldre un total de 7.009 Expedients de regulació de l’ocupació d’empreses amb la seu social a la comarca afectant un total de 44.144 persones treballadores.

El document l’han signat el president del Consell Comarcal Damià del Clot; la presidenta de la Federació d’Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM) Roser Moré; el president de la Delegació del Maresme-Barcelonès nord de la Patronal de la Petita i Mitjana Empresa de Catalunya (PIMEC) Joan Pera; el secretari comarcal de Comissions Obreres (CCOO) al Maresme, al Vallès i a Osona Gonzalo Plata; i el secretari comarcal del Maresme de la Unió General de Treballadors (UGT) Lluis Torrents.

L’Acord subscrit amb els principals agents socials i econòmics vol impulsar mesures que ajudin el teixit empresarial a remuntar aquesta situació a partir de polítiques i accions amb visió de futur que, a grans trets, passen pel reforç de tots els sectors econòmics amb estratègies d’innovació, sostenibilitat i dels valors socials i ambientals que comporta l’economia circular.

Quines seran les línies estratègiques

  1. Polítiques per al desenvolupament i la reindustrialització del territori. Establir una estratègia industrial per incrementar el pes actual del sector industrial a la comarca tot ajudant les empreses a ser més competitives i amb una major qualitat de llocs de treball.
  2. Polítiques per a l’activació, la innovació i l’actualització del sector primari. Establir una estratègia per augmentar el pes actual del sector agroalimentari i de la flor i planta a la comarca tot millorant la qualitat dels llocs de treball
  3. Economia verda: energies renovables, mobilitat, economia circular. Apropar aquest nou model econòmic i el seu procés de transformació a les empreses i administracions del Maresme
  4. Economia social, bretxa digital, administració pública i estat de dret Integrar les iniciatives d’Economia Social i Solidària (ESS) del Maresme en les actuacions de l’administració local i comarcal a través de l’elaboració d’una diagnosi i un pla d’acció de la realitat del territori en aquesta matèria. També es fomentarà l’aplicació de clàusules socials a la contractació pública de la comarca i s’impulsaran programes contra la bretxa digital i l’accés a l’administració electrònica.
  5. Comerç, restauració i turisme. Enfortir el pes actual del sector comerç, restauració i turisme ajudant les empreses a ser més competitives i generar projectes de formació per a les persones treballadores del sector que millorin la seva tecnificació i la seva possible reconversió a d’altres sectors.
  6. Sector marítim. Establir una estratègia  per promoure mesures per aconseguir incrementar el pes actual del sector marítim i millorar la qualitat dels llocs de treball.
  7. Taula de reactivació per la Covid-19. Analitzar, planificar i coordinar les actuacions necessàries i urgents per contenir l’impacte socioeconòmic originat per la pandèmia i per millorar la situació d’ocupabilitat de les persones, així com la reactivació de les empreses en la seva activitat productiva i la reorientació del funcionament de les activitats a la nova realitat empresarial.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive