Formació per un millor futur laboral.
Formació per un millor futur laboral.

Mig milió d'euros per impulsar el lideratge femení en el món digital

El pla DonaTIC preveu ajuts d'entre 15.000 i 35.000 euros per empreses de fins a tres anys de vida

El Govern ha aprovat les bases reguladores d'una línia de subvencions amb un pressupost de mig milió d'euros per impulsar l'emprenedoria i el lideratge de les dones en l'àmbit digital. Els diners han d'ajudar a consolidar empreses de fins a tres anys de vida amb base tecnològica i liderades per dones. En el marc del pla DonaTIC del departament de Polítiques Digitals, els ajuts seran d'entre 15.000 i 35.000 euros per projecte. L'objectiu és ajudar en la validació de la tecnologia de l'empresa i el seu model de negoci, en el llançament de nou productes al mercat o e la posada en marxa de projectes per accedir a finançament. En la valoració dels projectes, el Govern tindrà en compte la posició de lideratge de les dones en l'equip.

El departament de Polítiques Digitals explica en un comunicat que també es valoraran el pla d'empresa, que els òrgans de decisió i direcció de la companyia siguin paritaris i els plans de promoció del talent femení. Així mateix, es tindran en compte la innovació i l'impacte del projecte a subvencionar.

Ajuts subvencionables

Segons les bases dels ajuts, són subvencionables plans d'empresa per crear prototips, el disseny, la verificació del rendiment, les proves de producte, el desenvolupament de línies pilot i altres activitats destinades a la innovació per rebre finançament i accedir al mercat.

El pla DonaTIC vol apoderar les dones en l'àmbit tecnològic, ja que actualment només ocupen el 8% de les posicions tècniques i especialitzades o alts càrrecs dins de les empreses d'aquest sector. De fet, només un 11% de les empreses tecnològiques preveuen algun tipus de programa o política específica per contractar més dones, segons el 'Baròmetre del sector tecnològic a Catalunya 2019'.

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive