2021, el millor any de la dècada pel sector del llibre
2021, el millor any de la dècada pel sector del llibre

Més llibres, més vendes i més repartides aquest Sant Jordi

Els llibreters afronten Sant Jordi amb esperança i admeten que han notat l’efecte de la diada des d’inicis d’abril

Quants llibres es vendran aquest any, per Sant Jordi? La pregunta no es podrà respondre fins que hagi passat la diada i tots els seus dies del contorn però les previsions fetes públiques a nivell català, d’un 60% de les vendes del darrer Sant Jordi normal, el del 2019, podrien quedar-se curtes. Aquesta és la sensació entre els llibreters de Mataró, que estan a l’expectativa de la jornada i de la Fira del Llibre concentrada en un sol dia però que ja porten dies notant l’interès en Sant Jordi.

“Les vendes van bé, ja fa dies que ve gent a buscar llibres per Sant Jordi, estem contents”, assegura en Jesús de la Llibreria Maresme. L’establiment està a l’expectativa, ha demanat permís de parada davant de la seva seu al Carrer Isern, serà a la Fira del Llibre i nota com molts compradors, potser espantats per si divendres s’acumula massa gent, han optat per anticipar les compres. Està sent un bon abril.

De fet, ja en la presentació del Sant Jordi a Mataró, els llibreters alertaven que molts editors han fet edicions més curtes i alguns títols més mediàtics no han arribat o s’han exhaurit ja abans de Sant Jordi. Qüestió d’ingeniar en la tria, doncs.  

Es prenen la jornada com una reivindicació del sector després d’un any en què la Covid els ha colpejat però també han notat una major proximitat dels ciutadans amb la seva llibreria. Els llibreters locals es posicionen davant de l’auge de la compra per internet. Xesco Gomar, regidor de cultura, fa una crida a “fer ciutat i comprar a la parada o a la llibreria” els volums que converteixen el 23 d’abril en la jornada amb més vendes de llibres de tot l’any. “Toca ser solidaris amb el comerç de proximitat aquest any, a l’hora de comprar el llibre i la rosa”, sentencia Núria Moreno, des de Promoció de Ciutat. Optar o pensar en Amazon en dies així no fa ciutat, la destrueix.

Els aprenentatges de la Covid

Els llibreters confien en les vendes de Sant Jordi, després d’un any en què molta gent ha empatitzat i s’ha refugiat encara més en la lectua. “El que es veu a nivell de vendes per Sant Jordi és com una bogeria, caldria tenir més pics al llarg de l’any”, raona Núria Dòria, de la llibreria homònima. Des de Dòria també fa dies que “es nota molt l’interès en Sant Jordi, des de principis de mes que tenim encàrrecs” i es prepara per un dia de bojos “amb tres punts de venda a la botiga, que té l’aforament controlat i la fira”. El sector, assegura la responsable, nota “els inputs positius” i assegura que “tots n’hem après d’aquest any: molta gent mira a la web si tenim excemplars, els compra i després ve a recollir”. 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive