El comerç vol obrir al migdia
El comerç vol obrir al migdia

Redacció / ACN

Més del 70% dels autònoms es planteja tancar o retallar si hi ha nou confinament

Vuit de cada deu pateixen una caiguda de la facturació per la pandèmia

El 72% dels autònoms tindria "dificultats serioses" per mantenir l'activitat en cas d'un nou confinament, segons el cinquè baròmetre presentat per l'Associació de Treballadors Autònoms (ATA). Un 20,1% dels autònoms ha assegurat que suposaria el tancament definitiu del negoci, mentre que un 16,4% ha reconegut que hauria de reduir la mida de l'empresa per poder continuar. A conseqüència de la pandèmia, vuit de cada deu autònoms han vist reduïda la facturació del seu negoci. D'aquests, pràcticament un 57% han patit una caiguda dels ingressos interanual del 60% o més. La davallada de la xifra de negocis ha tingut un impacte en la plantilla, i un 45,4% dels autònoms ha presentat un ERTO per a tots els seus empleats.

En total, la meitat dels autònoms amb treballadors han sol•licitat un expedient, total o parcial, i un de cada quatre ha mantingut la totalitat de la plantilla. Actualment, un de cada tres encara no ha reincorporat els empleats i el 56,4% consideren complicat mantenir l'ocupació en els pròxims mesos. Un 87,4% dels autònoms preveu una disminució de la facturació anual el 2020, la meitat dels quals creu que serà superior al 50%. Respecte a les perspectives de recuperació, un 74% dels autònoms creu que l'economia trigarà més d'un any en tornar als nivells de l'any passat.

L'economia es va deteroriant

Pel que fa a la plantilla, un 47% dels autònoms preveu mantenir-la durant aquest any, mentre que un 29,7% reconeix que haurà de disminuir el nombre d'empleats. En el cas d'un segon confinament, un 16,4% admet que hauria de reduir la mida de l'empresa per poder continuar."Estem en una situació d'emergència, on llancem un SOS al govern espanyol. [...] Cada dia que passa es va deteriorant encara més l'economia de la majoria dels autònoms. [...] Tornem a estar en una situació extraordinària que necessita de mesures extraordinàries", ha assegurat el president d'ATA, Lorenzo Amor, a través d'un comunicat.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive