Més de 2.000 expositors al Mobile World Congress de 2023
Més de 2.000 expositors al Mobile World Congress de 2023

Més de 2.000 expositors al Mobile World Congress de 2023

El saló no espera superar el rècord de visitants del 2019 tot i el retorn amb força del públic asiàtic

patrocini pous
 

El congrés de tecnologia mòbil més gran del món, el Mobile World Congress (MWC), torna a Barcelona entre el 27 de febrer i el 2 març en una nova edició sense mascaretes i amb la intel·ligència artificial, el desenvolupament del 5G i la realitat virtual com a grans protagonistes. Les principals marques de l’ecosistema tecnològic com Samsung, Xiaomi, Huawei, Telefonica, Orange, Vodafone, Ericsson, Google o Meta tornaran a ser presents a una fira que comptarà amb 2.000 expositors i que espera rebre 80.000 visitants, xifres encara per sota de les del 2019. Sota el lema de ‘Velocity’, omplirà tot l’espai disponible al recinte de Fira de Gran Via i es consagrarà com un esdeveniment que va més enllà de la tecnologia mòbil.

De la mateixa manera que l’any passat, més de la meitat dels assistents no estaran directament relacionats amb els mòbils, sinó amb altres sectors com el transport, les finances, la logística o els videojocs.  Així mateix, hi haurà delegacions de més de 160 països. 

La previsió, que supera de lluny els 20.000 visitants del 2021 i els 60.000 del 2022, mostra que el congrés es recupera del sotrac de la covid, però encara es queda curta del rècord de 2019, quan es van fregar els 110.000 congressistes, una dada que l’organització veu difícil de tornar a superar amb les dimensions actuals de la Fira. Per permetre l’ampliació de salons com el MWC, l’entitat ha iniciat les obres d’un nou pavelló que s’han d’acabar el 2026. 

Malgrat tot, la cita manté la seva potència econòmica. De fet, l’edició del 2023 del MWC generarà prop de 350 milions d’euros d’impacte econòmic i 7.400 llocs de treball a temps parcial. Des del 2006, ha generat 5.700 milions d’euros de negoci. 

Retorn del públic asiàtic

Després d’una cancel·lació i dos anys amb restriccions sanitàries, les mascaretes desapareixeran dels passadissos del congrés, on es mouran persones de més de 200 països, la meitat amb càrrecs executius. Precisament, una de les principals novetats d’aquest congrés serà la recuperació del públic asiàtic, que representarà el 25% dels congressistes. En total, 5.000 inscrits provindran de la Xina, després que el gegant asiàtic hagi aixecat les restriccions per viatjar. No hi seran els representants russos, ja que el Mobile mantindrà enguany el veto a les empreses i els delegats oficials vinguts de Moscou.  

Homenatge al creador del telèfon

El congrés servirà, també, com a homenatge a l’inventor del telèfon mòbil, Martin Cooper, ara fa 50 anys. Amb 94 anys, ha viatjat des dels Estats Units per rebre un premi a la trajectòria dilluns a la tarda. 

Entre els ponents destacats hi ha directius d’empreses del sector tecnològic com Amazon, Meta o Qualcomm però també d’altres àmbits com la companyia especialitzada en contenidors marítims Maerks o els creadors de jocs com el ‘Candy Crush’, King. Un 40% dels conferenciants provenen d’indústries que no són del sector mòbil. Una assignatura pendent de cada MWC és la paritat: en aquesta edició el 35% dels ponents seran dones. 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive