El mercat de la Plaça de Cuba, buit i tancat un dissabte al matí. Foto: @pimcamprubi
El mercat de la Plaça de Cuba, buit i tancat un dissabte al matí. Foto: @pimcamprubi

Un mercat de Mataró, tancat més de 5 hores per avaria elèctrica

Els paradistes de dins del mercat de la Plaça de Cuba, indignats: les pèrdues pel tall de subministrament poden ser molt altes

patrocini Pous consultans nova llei
 

El dissabte és el dia d’anar a plaça per antonomàsia, quan hi ha més bullici als mercats i molta gent fa la compra setmanal. A Mataró, cada dissabte, tant als mercats no sedentaris que hi ha com als mercats fixes són milers i milers les persones que hi fan la compra. Un dels més importants és el de la Plaça de Cuba, que aquest dissabte no ha pogut obrir portes fins a dos quarts de dotze, amb pràcticament tota la jornada perduda. La raó, una avaria elèctrica que s’ha tardat quasi 6 hores a solventar. Els paradistes estan indignats.

Des d’abans de les sis del matí que el Mercat Municipal de la Plaça de Cuba estava sense corrent. A les fosques, el mercat no pot obrir i les parades no poden treballar. A les sis s’ha comunicat l’avaria però els operaris de l’empresa subministradora no han comparegut per solventar l’avaria fins més enllà de les onze del matí. Tècnicament han estat dos fusibles del transformador del carrer, que s’han fos, els causants de l’episodi. El servei tècnic, avui, estava col·lapsat per l’acumulació d’incidències tècniques i avaries. La Plaça de Cuba ha tingut el mercat tancat i això, lògicament, no només ha provocat el desconcert dels compradors. També ha indignat els paradistes que han vist com es perdia la seva jornada i bona part del seu producte.


La indignació dels paradistes


Dídac Valera, responsable de la parada de l’Hort d’en Dídac se’n fa creus de com un equipament de ciutat pot estar més de cinc hores aturat. “La ciutat té equipaments amb deficiències greus com la de no poder tenir ni un trist generador per evitar que el mercat quedi tancat un dissabte perquè se li fonen els ploms a Endesa” i explica que “la cosa greu és que el tall ha provocat cinc hores d'aturada de les neveres i hi haurà productes que s'hauran de llençar per interrupció de cadena de fred. Hi ha gremis del mercat que tindran greus pèrdues econòmiques degut a aquest tall elèctric d'avui”.

Valera quantifica en uns 100.000 euros de valor econòmic el producte que segurament anirà a la brossa i anticipa que els paradistes no s’hi resignaran. “Demanarem responsabilitats a Endesa però també a l'Ajuntament. Cal exercir responsabilitat en mantenir viu l'equipament municipal i apunt per afrontar imprevistos com aquest”.

I és que el cas de l’apagada d’aquest dissabte de Carnestoltes és una gota més que va omplint el got dels paradistes. Valera assegura que “venim de fa anys patint goteres cada cop que cau un xàfec, patint calor perquè ni Patrimoni permet posar al dia el mercat ni l'Ajuntament decideix climatitzar bé el mercat per fer front a la calor de l'estiu ni posen plaques al sostre per abaixar temperatura alhora que proveir de llum un possible aparell de climatització que permetria afrontar estius càlids com els que venim tenint o, dissortadament, poder tenir electricitat en una caiguda dels ploms com es el cas d'avui”.

Valera lamenta que l’Ajuntament no tingui equipat el Mercat i posa l’exemple que, de ben segur que un tall elèctric no deixaria per exemple l’Hospital de Mataró a les fosques durant tot un matí. 

El president del grup municipal d’ERC Pim Camprubí, també ha demanat responsabilitats pel tall amb una piulada a la xarxa X. 
 

Comentaris (7)

Pere Fa 7 dies
Realment és greu no poguer obrir per una averia elèctrica, cal demanar responsabilitats, però em temo que qüantificar en 100.000 euros les perdues com diu el Sr Didac Valera, és no tocar de peus a terra. D'altra banda, aquest usuari que comenta que en Bote només es preocuparia si no tingués llum Mataró Parc, apa noi, fest-ho mirar!
JAUME Fa 7 dies
Abans quan teniam ndustrias teniam un servei d'urgencia molt eficaç, ara aquest servei ve des-de Granollers. L'ajuntament tindria de posar una solucio urgent donç la sort es que es hivern. Penseu que si un trailer refrigerat o congelat durant el transport ha trencat la cadena de fret durant 2h el comprador no l'acepta i el camion va enrera.
Pepet Fa 8 dies
Totalment intolerable!!. Espero i desitjo que els seguros cumpleixin els contractes i respobsabilitzin a Endesa, Ajuntament o qui correspongui
Mataroní Empipat Fa 9 dies
Un exemple mes de la gestió del govern del Sr. Bote i la seva colla de somniatruites. Si cada cop que hi hagues una situació així al responsable municipal li embarguessin el sou, ja veurieu com de repent hi hauria un altre taranna!
joan Fa 10 dies
Efectivamente, la plaza tiene muchos problemas , dejé de ir porque me gustaba ir a primera hora y eso era un salto de obstáculos. Srs paradistas a las 8 de la mañana tenéis que tener la paradeta montada , no cajas de hielo en medio con los pasillos llenos agua, traspales por medio, los de la pescadería SOLIS es de mascleta, golpes por aqui, agua por alla y encima nole digas nada que se pone a dar más golpes , en fin que también teneis que hacer vostoros mejoras .
Mataroní indignat Fa 10 dies
Em sap greu com comprador de la plaça, però al gobierno Bote Paz només li preocuparia si no tingués llum Mataró Parc , Mataró Centre tant els fot
Josep Fa 10 dies
Es a Mataró el mercat de la Plaça de Cuba ?? Ah !!! Pensaba que era Angola. Merda de pais, tot el sistema elèctric està a límit . Ara les operadores forrant-se. Qui son els consellers i dirigents. Ah ???? "ChanchuPAÑA"

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive