Mercadona va comprar a proveïdors catalans més de 4.000 milions

Mercadona inverteix 80,2 milions en la millora logística, la reforma de 17 supermercats i l'obertura de tres establiments

Mercadona va comprar a proveïdors catalans per valor de 4.036 milions el 2021, un 1,4% més en comparació amb l'any anterior (3.981 MEUR), segons ha informat la cadena de supermercats. Entre els més de 1.900 proveïdors catalans hi ha marques com Casa Tarradellas, Noel, Girona Fruits, La Selva, Cooperativa d'Ivars, You Cosmetics o Pastisfred. En paral·lel, Mercadona ha invertit 80,2 milions a l'optimització logística dels magatzems d'Abrera i Sant Sadurní d'Anoia; a impulsar la plataforma dedicada exclusivament a donar servei online –situada a la Zona Franca; i a la reforma de 17 supermercats i a l'obertura de tres nous establiments. La cadena va tancar l'exercici passat amb una plantilla de 14.615 treballadors i 251 supermercats a Catalunya.

Fins a 179 d'aquests supermercats catalans ja tenen implantat el nou model de botiga eficient que optimitza l'acte de compra i permet reduir fins a un 40% el consum energètic, segons ha detallat la cadena propietat de Juan Roig. Són establiments que disposen de millores d'aïllament, il·luminació LED i gestió intel·ligent del consum energètic. També incorporen uns sistemes de refrigeració més sostenibles que redueixen l'ús de gasos fluorats i les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle.

De fet, la companyia ha assegurat que el 2021 ha incorporat en els seus processos millores importants que li han permès reduir la seva petjada de carboni a Catalunya en més de 8.000 tones d'emissions de CO2 respecte a l'any 2020.

En paral·lel, Mercadona va donar més de 5.300 tones d'aliments i productes de primera necessitat a 157 entitats socials i organitzacions benèfiques amb què col·labora habitualment. Algunes de les xifres que destaquen en la compra de productes a proveïdors catalans són els 58,5 milions de quilos de fruita (peres, pomes, préssecs i nectarines, principalment) adquirits a diverses empreses lleidatanes i gironines o els 122 milions de quilos d'embotits a les empreses Casa Tarradellas, Embutidos Monter, Noel i La Selva. Mercadona també ha comprat 2,8 milions de quilos de peix fresc a llotges catalanes, 3,2 milions de quilos de carn de vedella a la Cooperativa d'Ivars i 9,5 milions d'unitats de pastissos i mousses a l'empresa tarragonina Pastisfred.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive