6 tendències empresarials i laborals per aquest 2022
6 tendències empresarials i laborals per aquest 2022

Redacció / ACN

Menys contractes d'un dia que abans de la pandèmia

Els contractes d'un dia s'han reduït 10 punts en comparació amb els quatre anys previs a la pandèmia a l'Estat

patrocini pous
 

El ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, ha assegurat que durant el mes de febrer s'han creat 50.000 llocs de feina a Espanya, amb un increment d'indefinits i una reducció dels contractes de durada molt curta, que ha atribuït a l'inici d'aplicació de la reforma laboral.

En aquest sentit, ha detallat que els contractes d'un sol dia s'han reduït de manera "notable" si es compara amb la dinàmica dels quatre anys previs a la pandèmia, amb una caiguda de 10 punts percentuals, que deixa el total en prop del 30% de les firmes. Com a resultat d'aquesta tendència, la durada mitjana dels contractes ha augmentat un dia, passant dels 5,2 de l'any passat als 6,3 dies, "un canvi radical", segons Escrivá.

"Millora clarament l'ocupació de qualitat", ha destacat el ministre, que també ha subratllat l'increment dels 20.000 contractes fixos discontinus en comparació amb anys anteriors. Aquesta modalitat contractual és l'opció que la reforma laboral potenciava en detriment dels contractes temporals. A més, s'ha identificat que hi ha 160.000 contractes indefinits més que entre els anys 2017 i 2019.

L'ocupació millora qualitativament

L'augment de la "qualitat" de l'ocupació, vinculat amb l'increment de les hores treballades i dels sous, ha provocat que la recaptació de la Seguretat Social hagi incrementat un 8% al gener respecte a l'any passat.

Pel que fa als ERTO, el nombre de treballadors que encara estan inclosos en aquest mecanisme es manté "estable", al voltant dels 100.000 treballadors des de fa dos mesos a l'Estat, tot i la sisena onada de la pandèmia. Aproximadament la meitat dels treballadors inclosos en un expedient fan feina a temps parcial i amb un sector especialment afectat, el de les agències de viatge.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive