Menys accidents laborals al Maresme que la mitjana catalana
Menys accidents laborals al Maresme que la mitjana catalana

Menys accidents laborals al Maresme que la mitjana catalana

Lleuger descens de la sinistralitat al Maresme durant 2023: es van comunicar 7.310 accidents laborals, un 0,7% menys que al 2022

patrocini pous comunitats
 

La sinistralitat laboral al Maresme durant l'any 2023 ha experimentat un lleuger descens, segons revela l'informe elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal. En total, es van comunicar 7.310 accidents laborals, cosa que representa una disminució del 0,7% respecte a l'any anterior.

L'anàlisi detallat d'aquestes dades mostra que aquesta tendència és desigual en funció del gènere i del lloc on s'ha produït l'accident. Mentre que els accidents patits per dones han disminuït, s'ha registrat un augment entre els homes. Paral·lelament, ha disminuït la sinistralitat en jornada laboral, mentre que ha augmentat en els desplaçaments in itinere.

Del total d'accidents, el 91% (6.647) van tenir lloc durant la jornada laboral, mentre que la resta (663) es van produir en el trajecte cap o des del lloc de treball. Aproximadament la meitat de les persones accidentades durant la jornada laboral van haver de fer baixa, encara que en gairebé el 99,17% dels casos les ferides van ser de pronòstic lleu. Malauradament, dos treballadors van perdre la vida, una xifra lleugerament inferior a la de l'any anterior. L'anàlisi de l'índex d'incidència, que relaciona el nombre d'accidents amb el nombre d'afiliacions a la Seguretat Social, situa la sinistralitat laboral al Maresme per sota de la mitjana provincial i catalana, tant en accidents en jornada laboral com en desplaçaments in itinere.

Pel que fa als sectors, el més afectat ha estat el sector primari, mentre que el de serveis ha registrat el menor nombre d'accidents. Respecte al resultat dels accidents, la gran majoria han estat de caràcter lleu, tot i que hi ha hagut un augment dels accidents greus.

Pel que fa a la distribució segons el sexe, els homes han estat més afectats que les dones, tot i que aquestes últimes han registrat un augment en els accidents in itinere. Pel que fa al tipus d'accident, la majoria han estat de caràcter lleu, però lamentablement s'han registrat dos accidents mortals en jornada laboral.

Aquests resultats mostren la importància de continuar implementant mesures de prevenció i seguretat laboral per garantir un entorn de treball més segur per a tots els treballadors del Maresme.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive