Ajudes per a la contractació a empreses i autònoms
Ajudes per a la contractació a empreses i autònoms

Mataró subvenciona la contractació de treballadors a les empreses locals

L'Ajuntament aprova una nova línia d'ajuts de fins a 4.000 euros per empresa o autònoms que contractin persones en atur aquest 2021

L’Ajuntament de Mataró ha obert una nova línia d’ajuts econòmics per a empreses de cara a fer front a la pandèmia i reactivar l’economia de la ciutat. En aquest cas l’estratègia és fomentar la contractació de cara a generar ocupació a la ciutat. Ho fa subvencionant part dels costos del procés.

Aquests ajuts estan impulsats per la Taula de per a la reconstrucció social i econòmica, que el mes de maig va complir el seu primer any en funcionament. Estan destinats a empreses amb seu a Mataró que contractin persones en atur. En concret subvenciona una part dels costos de contractació de fins a tres persones, amb contractes de mínim 3 mesos i data d’inic entre l’1 de gener i l’1 d’octubre d’enguany. L’import màxim és d’entre 2.000 i 4.500 euros per empresa, segons el tipus de contracte. La convocatòria s’allargarà fins al 15 d’octubre de 2021.

El regidor d’Ocupació i Empresa, Sergi Morales, assegura que l’objectiu és “prioritzar als contractes de mes llarga durada i al col·lectiu de joves, que son els mes afectats per la pandèmia”. Morales confia que aquesta línia de suport sigui útil sobretot per “convèncer aquells petits empresaris i autònoms que s’estiguin plantejant fer contractacions”, tot i que la convocatòria és oberta a tot tipus d’empreses.  

Presentacio de la Tala de Reconstrucció Social i Econòmica, que fa front a la crisi del Coronavirus. Foto: Romuald Gallofré / Ajuntament

Presentacio de la Tala de Reconstrucció Social i Econòmica. Foto: Romuald Gallofré / Ajuntament

A banda, el consistori també ha obert una altra línia d’ajuts a empreses i autònoms, en aquest cas destinades a compensar les despeses forçoses derivades de la pandèmia, com ara obres d’adaptació, adquisició de material sanitari i higiènic, o la gestoria per a la tramitació d’ERTOs. La quantia de cada ajut serà del 50 % del cost total de les despeses subvencionables, amb un màxim de 1.000 € per sol·licitud.

Morales constata que l’economia mataronina “tímidament es comença a regenerar” i que poc a poc “es redueix la desocupació”. A banda, el regidor recorda que aquests nous ajuts se sumen a altres línies de suport que l’Ajuntament, a través de la Taula de Reconstrucció, ha aprovat per a sectors com el comerç, la restauració, l’oci nocturn o la cultura.

Comentaris (1)

Papa Emeritus Fa 7 mesos
¿Y no sería más facil no cobrarles los impuestos? Estamos cansados de ver gasto, gasto y más gasto. Dejad de gastar en cosas que se pueden solucionar bajando recaudación.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive