L'Hotel Atenea de Mataró, destí de cada cop més turistes estrangers
L'Hotel Atenea de Mataró, destí de cada cop més turistes estrangers

Mataró sorprèn com el municipi maresmenc que rep més turistes estrangers

El 20,6% dels turistes estrangers que van arribar al Maresme el passat mes novembre van triar Mataró, per davant de municipis amb molt més bagatge turístic com Calella o Santa Susanna

 

patrocini Pous consultans nova llei
 

El potencial turístic de Mataró, que sempre sol ser objecte de controvèrsia per part dels seus veïns, s'acaba posant de manifest amb les xifres de visitants assolides. Fins a extrems sorprenents, com ara les registrades el mes de novembre passat, quan la ciutat va ser el municipi maresmenc que va rebre un major volum de turistes estrangers. Per davant, fins i tot, d'altres amb molt més bagatge turístic, com ara Calella o Santa Susanna. 

El baròmetre que ofereix als ajuntaments l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme amb actualitzacions mensuals de la xifra de turistes estrangers que visiten cada població maresmenca, mostra que en total, el Maresme va rebre el passat mes de novembre 31.151 visitants procedents d’altres països, 69.364 menys que al mes d’octubre, però 3.215 més que al novembre de 2022.

Mataró la localitat que reflecteix un creixement absolut més destacat (1.479 visitants més que al novembre de 2022). De fet, Mataró ha acollit el 20,6% dels turistes estrangers que el passat mes de novembre van triar el Maresme per a la seva estada. Dels 31.151 visitants, 6.427 van optar per Mataró.

Per ordre, segueix Santa Susanna amb 4.040 visitants (el 13%), Calella amb 2.572 turistes (el 8,3%) i Malgrat de Mar amb 2.191 (el 7%).Tiana és el municipi que, percentualment, ha tingut un creixement relatiu més intens (111,07%). França es manté com el principal país de procedència dels visitants estrangers, seguit de Regne Unit i Alemanya.

Mataró ha potenciat el seu perfil turístic en la darrera dècada i mitja amb l'obertura de nous hotels, com ara l'Atenea al Port de Mataró, o bé promocionant-se com a destí de turisme esportiu o de congressos. A banda, ha impulsat una nova oficina de turisme, finançada amb fons europeus, aprofitant la renovació del Cafè Nou a La Riera. 

 

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive