Botiga La Confianza, un dels establiments emblemàtics de Mataró. Foto: R.Gallofré
Botiga La Confianza, un dels establiments emblemàtics de Mataró. Foto: R.Gallofré

Mataró posa en valor els seus establiments emblemàtics amb una web i una exposició

La Confianza, la farmàcia La Creu Blanca, el Celler Castellví, l'Escocesa i fins a 23 establiments que són un actiu cultural i turístic de Mataró

La ciutat de Mataró vol posar en valor els seus establiments emblemàtics. Comerços i locals que es poden considerar elements patrimonials, icones de la ciutat que ja són un actiu cultural i turístic de primer nivell. La Confianza, el Bar Europa, la Farmàcia La Creu Blanca... i així fins sumar més d'una vintena d'espais, que ara queden recollits en un portal web i en una exposició al Museu de Mataró. Tot plegat en el marc del Pla d'Impuls del Centre.  

Des de l'any 2019 s'ha dut a terme un inventari d'establiments emblemàtcis de Mataró, dels quals se n'han seleccionat un total de 23 que ara formen part de la web www.rutadelsemblematics.cat, del Fons d’Imatges de Comerç de Catalunya. Es tracta d'una guia on descobrir aquest tipus d'espais que hi ha repartits pel país, ara també amb els de Mataró. S'hi pdoen geolocalitzar els establiments, realitzar-hi visites virtuals i trobar-hi entrevistes, descripcions i fotografies. A banda de la capital del Maresme, dins la guia en línia, actualment s'hi poden trobar els establiments emblemàtics de Banyoles, Barcelona, Figueres, Girona i Olot. 

A banda, el Museu de Mataró dedica una exposició a aquests 23 establiments. Les botigues representades a l’exposició són: Ca L'Artigas (actualment Le Boel), Bar Casal Aliança, Bar Europa, Barberia Fornaguera-Buitrago, Barberia Vicente, Cafès Manigua - Cereria Masjuan, Can Silveri, Casino Mataroní, Celler Castellví, L'Escocesa (actualment La Font del Faune), Farmàcia La Creu Blanca, Farmàcia Plana Borràs, Farmàcia Spà, Ferreteria Colomer, Herboristeria La Argentina, Impremta Laietana, La Confianza, Forn La Espiga de Oro (actualment Dàlmata), Confiteria La Vienesa (actualment Forum Set), Leandro Bonet (actualment La Gofreria), Les Olivetes (actualment Tapavins), Queviures Can Bosch i Serralleria March.

106da68f 8bc0 4b73 850f b4585fb02d1e

Can Bosch, un dels establiments emblemàtics presents. Foto: Esteve Vilarrúbies. Fons
d'Imatges del Comerç de Catalunya.

A l’exposició s’hi podrà veure un recull d’imatges d’aquests establiments plens d’història i que mantenen el regust del passat. Establiments que la majoria segueixen despatxant el mateix producte i d’altres, malgrat haver-lo canviat, ho han fet respectant la història. També s’exposaran alguns objectes cedits per aquests establiments que permetran descobrir la quotidianitat de l’ús d’alguns aparells, i com la tècnica els ha millorat.

Tant la web com l'exposició s'emmarquen en el Pla d'impuls del centre, un projecte per potenciar el casc antic en els seus vessants turístic i comercial per fer-lo un pol d'atracció de visitants i també per generar dinamisme econòmic i cultural a la ciutat. 

L'exposició es pot visitar fins al 25 d'abril al Museu de Mataró (Can Serra) de dilluns a divendres de 17 a 20h, els dissabtes d'11 a 14h i de 17 a 20h, i diumenge d'11 a 14h

 

 

 

Comentaris (3)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive