Ajuda a comerços.
Ajuda a comerços.

Mataró impulsa un projecte per reobrir locals en desús

El projecte Aixequem persianes s'aprova per unanimitat al Ple de Mataró.

Mataró impulsa un projecte per reactivar l'activitat a tota la ciutat amb la reobertura de locals en desús i posant en contacte propietaris i emprenedors que busquin local per oferir avantatges en ambdues parts. Aquest és l'esperit d'Aixequem Persianes, projecte que va néixer el 2017 amb la voluntat d'impulsar l'activitat econòmica en zones de la Llei de barris: Cerdanyola, Palau i Rocafonda. El Ple municipal va aprovar la setmana passada les bases reguladores del projecte per aquest exercici de 2020.

Malgrat ser un projecte iniciat fa tres anys, en el darrer any diversos estudis elaborats internament i realitzats per empreses externes, han detectat un procés de desertització comercial a la ciutat, motiu que ha dut a la necessitat d’equiparar per a la convocatòria 2020 els ajuts per als emprenedors que iniciïn una activitat en qualsevol zona de la ciutat amb les dels emprenedors que iniciïn l’activitat en les zones de la Llei de barris. Una altra novetat de cara a la present convocatòria és l’ajut de fins a 500 € per tal de pagar el projecte tècnic en l’obertura d’un negoci.

46a920e4 66e7 4e6e 8e7c 11939bdef85f
Anunci de la proposta
 

Els suports que s’ofereixen van adreçats tant a les persones emprenedores que vulguin obrir un negoci com també als propietaris que es poden estalviar el 100 % de l'import de l'IBI durant els 3 primers anys de lloguer. Per la seva part, els nous emprenedors es poden beneficiar de la iniciativa amb un 100 % de descompte en les llicències ambientals i de comunicacions prèvies, l’Impost sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO) i pels controls posteriors a l'inici de l'activitat.

El projecte contempla més suports que van des de l’elaboració del pla d’empresa fins a subvencions fiscals o ajuts a l’arranjament dels locals. Des del seu inici una trentena de negocis s’han beneficiat de l’ajuda i s’ha assessorat a prop de 200 persones.

L’“Aixequem persianes” es considera important per l’impacte en l’economia i el teixit productiu que ha provocat la Covid-19, per tal d’afavorir la reactivació econòmica, especialment dels sectors més afectats com el comerç, la restauració o l’hostaleria.

Comentaris (2)

MANEL PARRA Fa 2 anys
Cerdanyola, Palau i Rocafonda Mataró, per mí, son els barris, TOTS, Peramàs, Vista Alegre, La Llantia i demés, peró, i el centre? Els vots son els vots, i todo vale VERGONYA DE TOTS ELS POLITICS QUE TENIM
Alberto Fa 2 anys
Brutal propuesta! Yo creo que vaIs a revolucionar la economía en Mataró. Era justo lo que necesitaban las empresas, una ayudita de 500€ y que nos perdonaran el IBI. Bravo!

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive