Polígon industrial del Pla d'en Boet, un dels centres econòmics i de mercat de treball del Maresme. Foto: R. Gallofré
Notícies relacionades
Polígon industrial del Pla d'en Boet, un dels centres econòmics i de mercat de treball del Maresme. Foto: R. Gallofré

El Maresme tanca el 2022 amb xifres de rècord en l'àmbit laboral

La comarca té més de 138.000 llocs de treball, xifra històrica per un desembre, i l'atur en un 10,1%, el més baix des del 2008

patrocini pous
 

Xifres molt positives en l'àmbit laboral al Maresme per tancar l'any 2022. La comarca va deixar el desembre enrere amb 138.000 llocs de treball, xifra rècord en aquest mes, i amb un atur del 10,1%,el mes baix des del desembre de 2008. Grans dades també de persoens afiliades, 194.000, tot i que en aquest cas el creixement s'ha alentit. 

Aquests son els principals resultats que es conclouen de l’Informe trimestral del teixit empresarial i mercat del treball al Maresme elaborat pel Gabinet d’Estudis Econòmics de la Cambra Comerç de Barcelona i publicat per la Cambra territorial del Maresme, que s'han donat a conèixer aquesta setmana. 

Pel que fa al nombre total de llocs de treball,l a comarca registra al desembre un creixement del 2,2% respecte a un any enrere, taxa similar a la del conjunt de Catalunya (2,6%). En les afiliacions a la seguretat social, s’observa un creixement anual de les afiliacions entre els assalariats (2,9%), mentre que entre els autònoms disminueix lleugerament (-0,1%).

Pel que fa a la grandària de l’empresa, el nombre d’assalariats ha crescut un 0,3% a les microempreses (de fins a 9 treballadors), un 4,9% a les petites (de 10 a 49 treballadors) i un 6,8% entre les empreses grans (de 250 treballadors o més); en canvi, entre les empreses mitjanes (de 50 a 249 treballadors) el nombre d’assalariats ha disminuït un 0,9%, en línia amb el menor nombre d’empreses en aquest tram de treballadors.

Per sexe, el creixement ha estat més notable entre les dones (2,4%) que els homes (1,8%). Els afiliats registren un augment a tots els grans grups d'edat, a excepció de les persones d’entre 30 i 44 anys (-2,1%). Per nacionalitat, cal destacar el creixement relatiu del 8,8% entre els afiliats de nacionalitat estrangera —que representen l’11,4% del total—, en front de l’1,3% dels afiliats de nacionalitat espanyola.

Si es comparen les afiliacions per seu social i per residència padronal, el nombre és superior en el segon cas (un 40% més); el motiu de la diferència és que molts treballadors residents al Maresme es traslladen a una comarca diferent per treballar. Concretament, l’informe estima que aproximadament 55.537 persones han de desplaçar-se fora del Maresme per treballar.

 

 

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive