Dos turistes a l'hotel Atenea de Mataró
Dos turistes a l'hotel Atenea de Mataró

El Maresme aspira a rebre 39 milions d'euros per invertir en el sector turístic

L'objectiu és consolidar la marca Costa de Barcelona-Maresme com a destinació de turisme sostenible amb 31 actuacions en els propers 3 anys

El Consell Comarcal del Maresme opta a la subvenció de 39 milions d'euros de la convocatòria extraordinària dels Plans de Sostenibilitat Turística en Destino, promoguts pel Ministerio de Indústria, Comercio y Turismo i procedents de fons europeus. Aquests diners es volen destinar a 31 actuacions en el sector turístic que impliquen tots els municipis de la comarca i que es preveu desenvolupar al llarg dels tres propers anys.

L'objectiu del sector turístic del Maresme fins a finals de la dècada actual és apostar per un model més sostenible i diversificat, fent de la marca Costa de Barcelona-Maresme una destinació atractiva al llarg de tot l’any. Les 31 actuacions previstes en el pla van dirigides en aquesta mateixa línia. 

Segons el vicepresident del Consell Comarcal i president del Consorci de Promoció Turística, Joaquim Arnó “l’execució d’aquestes actuacions permetrà millorar la competitivitat del sector turístic, que és un dels grans motors econòmics del Maresme i un dels més afectats per l’emergència sanitària, i augmentar la seva competitivitat per fer front a l’era postpandèmica“.

Vista aèria de Calella, municipi costaner del Maresme

Vista aèria de Calella, un dels epicentres del turisme al Maresme

Entre els principals objectius, hi ha la voluntat de digitalitzar el turisme maresmenc amb projectes com la creació d’una plataforma digital global, sistemes de control digital del fluxe turístic a les platges i de l’ocupació de places de mobilitat reduïda, o l’accessibilitat digital als recursos turístics. Pel que fa a la competitivitat del sector, es preveuen accions com  millores en les platges i la seva accessibilitat, intervencions en passejos marítims, adequació d’aparcaments, valorització del patrimoni històric, camins esportius, o camins ciclables.

En referència a la transició verda i sostenible, destaquen els projectes de renaturalització de platges o la implantació de sistemes que permetin una reducció del consum d’aigua. Finalment, l’eix d’eficiència energètica incorpora projectes de producció d’energies renovables a través d’horts solars i cobertes fotovoltaiques en equipaments municipals, així com l’impuls de la mobilitat sostenible en vehicle elèctric ubicant una xarxa de carregadors en els espais públics.

Comentaris (1)

Daniel Fa 17 dies
En comptes d'aspirar a generar fabriques i industria i I+D+I, s'aspira a recaptar més turisme.... Fantástic, necessitarem més cambrers. Quins Il·luminats....

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive