Vista de Calella, a la comarca del Maresme, on el turisme hi té molta força
Vista de Calella, a la comarca del Maresme, on el turisme hi té molta força

El Maresme aposta fermament per un turisme sostenible

Els allotjaments del Maresme han duplicat les seves iniciatives per un turisme més sostenible respecte desembre de 2021, fins a un 80% d'establiments en presenten

La gestió dels residus, l'eficiència energètica i la gestió de l'aigua són els àmbits on més iniciatives s'apliquen

El 80% dels allotjaments de la comarca del Maresme han implementat iniciatives per promoure un turisme més sostenible, segons el Monitor d'iniciatives sostenibles dels allotjaments de les destinacions turístiques. Aquest informe, basat en dades recollides al mes de juny d'aquest any, revela una millora notable dels esforços realitzats per part dels establiments del Maresme per fomentar la sostenibilitat turística, duplicant les pràctiques sostenibles des de l'última edició de desembre de 2021. Aquesta aposta sostenible ha estat ben rebuda pels visitants, com es reflecteix en un major índex de reputació en línia, i el Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme ho promou amb la implantació del compromís Biosphere.

L'estudi, realitzat per la consultora Vivential Value, ha analitzat una mostra de 143 establiments turístics. S'ha comprovat que 114 d'ells apliquen iniciatives sostenibles, segons les dades publicades al portal de reserves Booking. Pel que fa a les diferents tipologies d'allotjament, els hotels encapçalen la llista amb gairebé el 90% d'establiments que comuniquen pràctiques sostenibles. Els segueixen els hotels-apartaments (75%), els càmpings (70%) i els hostals (56%). En total, aquests allotjaments acumulen 1.527 accions sostenibles.

Els àmbits en els quals es concentren majorment aquestes accions són la gestió dels residus (31% del total d'accions comunicades), l'eficiència energètica (29%) i la gestió de l'aigua (20%). Algunes de les iniciatives més destacades inclouen la reutilització de tovalloles, la reducció del servei de neteja diari, l'ús de bombetes LED d'alta eficiència energètica i mesures per a la reducció del malbaratament alimentari, entre altres.

  • En termes geogràfics, Calella i Pineda de Mar són les destinacions del Maresme que lideren l'adopció d'iniciatives sostenibles, amb un 83% i un 81% dels seus establiments declarant pràctiques sostenibles respectivament.

Els visitants també mostren una gran satisfacció amb aquestes iniciatives sostenibles. Segons l'Índex de Reputació Online (iRON), els establiments que apliquen accions sostenibles obtenen una valoració global de 8,10, mentre que els allotjaments que no ho fan obtenen una puntuació lleugerament inferior de 7,69. Tot i això, és important assenyalar que aquestes puntuacions són inferiors a les obtingudes a desembre de 2021, el que planteja un repte addicional per als establiments en termes de sostenibilitat econòmica i qualitat del servei.


La importància de l'aposta per Biosphere


El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme ha estat promocionant la sostenibilitat a la comarca durant anys, especialment a través de la implantació del compromís Biosphere. Aquest programa ha demostrat resultats positius en termes d'implicació del territori en una activitat turística més compatible amb els reptes actuals de la sostenibilitat. El 94% dels allotjaments que han adherit al compromís Biosphere comuniquen les seves iniciatives a través de canals en línia, tot i representar només el 23% dels establiments analitzats. A més, aquests establiments sostenibles obtenen una valoració de iRON de 8,34, molt per sobre de la mitjana de la comarca.

Per consultar els allotjaments certificats pel compromís Biosphere, es pot visitar el lloc web del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme. Amb aquesta iniciativa, el Maresme i els seus agents turístics continuen avançant cap a un turisme més sostenible, demostrant el seu compromís amb el medi ambient i el desenvolupament turístic responsable. A través d'aquestes accions, la comarca s'està convertint en un destí atractiu per als visitants conscients de la importància de viatjar de manera sostenible.

WhatsApp Image 2023 07 06 at 09.58.23

El mapa que es pot consultar

 

Comentaris (2)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive