“Si no és ara, quan? Si no és nosaltres, qui?” així va començar el president de Liderem, Tomàs Güell el seu discurs en l’acte inaugural de la nova plataforma que es va presentar dijous passat al Col·legi Jesuïtes de Sarrià i que va congregar més de 400 joves. Una plataforma que vol convertir-se en una xarxa de suma, cooperació i respecte i que es va donar a conèixer davant tot tipus de personalitats polítiques i empresarials com Santi Vila, Joana Ortega o Àngels Chacón, així com empresaris de la talla de Roger Montañola, Josep Ramón Bosch o el membre del Cercle d’economia Gerard García.
La delegada del govern a Catalunya, Maria Eugènia Gay va donar el tret de sortida de l’esdeveniment i va reflexionar sobre el nom de la formació afirmant que “Els líders del futur han de ser més emotius que els que hi ha hagut fins ara, sigueu apassionats. El líder del futur és un líder empàtic, hem d’humanitzar els lideratges”. L'acte també va comptar amb la presència del president de Foment del Treball, Sánchez Llibre qui va començar el seu discurs demanant un aplaudiment a tot el poble d'Ucraïna que està patint la guerra ies va dirigir als joves afirmant que "La incertesa més rellevant i profunda actualment són les desigualtats i la joventut ha de treballar perquè desapareguin. Estic convençut que la joventut sou capaços de liderar una nova societat, uns nous valors, consciència social".
Joves amb veu, idees i empenta
Tots els integrants de l’equip van dirigir unes paraules als assistents, animant-los a formar part d’aquest projecte, un projecte que com va recalcar la Clàudia Tarinas, responsable legal, neix davant un escenari en el qual “hi ha molta feina per fer i el que volem fer des de LIDEREM precisament és crear una comunitat que motivi a esforçar- se, a millorar, a pensar, a reflexionar i raonar, a arriscar-se i emprendre. En definitiva, a créixer”.
Per la seva part, la Patricia Pallarès, vicepresidenta, va definir la plataforma com a “una eina que hem de fer servir per pensar, per donar veu a tothom, per congregar gent que anheli el mateix amb una cohesió” una eina que pretén “donar una sèrie de recursos a totes aquelles persones que vulguin rebre’ls” tal com afirmava el secretari general de la Plataforma, Alfons Pagès.
Generar sinergies, organitzar debats, fomentar el networking per tal d’influir en la societat, ajudar als joves emprenedors i impactar en la societat. La mateixa encarregada de Marketing Digital i Sostenibilitat Mariona Isern, va reflectir el propòsit que té la plataforma assegurant que “Pensarem en accions pel bé comú que ens enriqueixin com a joves i com a societat en conjunt de forma sostenible. I ho reflectirem quan transmetem les iniciatives a les institucions polítiques o empreses públiques o privades”. Unes accions que es desenvoluparan “Des de la NO política” tal com va assegurar el vicepresident de l’entitat Xavier García.
“Hem nascut per donar resposta a la voluntat de moltes persones d’una mateixa generació a les que avui animo de manera insistent a participar-hi activament amb espais de debat per a compartir l’interès de reflexionar sobre el futur”, va recalcar el vicepresident del projecte. I amb això, un missatge clar de Güell, el president: “Els joves hem de ser constructius i proactius, tenim un rol important en el present i futur del nostre entorn. Si no ens donen el paper que ens mereixem, l’anem a buscar nosaltres mateixos. Hem d’anar davant la gent no darrere”.
Comentaris