Bo cultural
Bo cultural

Els joves nascuts el 2006 ja poden demanar el bo cultural de 400 euros

Hi ha un any per gastar el bo cultural, per comprar entrades per a concerts, teatres i espectacles en viu, llibres, videojocs o CD, o bé subscripcions a plataformes musicals, audiovisuals o de premsa, entre d'altres

patrocini pous comunitats


A partir d'aquest dilluns, els joves nascuts l'any 2006 que fan 18 anys durant el 2024 ja poden sol·licitar el bo cultural de 400 euros. Aquesta iniciativa, impulsada pel Ministeri de Cultura, té com a objectiu fomentar el consum cultural entre els més joves i oferir un suport addicional al sector cultural.

Com sol·licitar el bo cultural

El procés de sol·licitud del bo cultural és senzill. Els joves poden sol·licitar-lo fins al 16 de setembre a través de la web oficial www.bonoculturajoven.gob.es. Poden accedir a aquesta ajuda els joves de nacionalitat espanyola, així com aquells que tinguin residència legal a l'estat, sol·licitants d'asil, desplaçats temporals i estrangers extutelats.

Segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), hi ha al voltant de 525.000 potencials beneficiaris a tot l'estat. Aquest elevat nombre de joves que poden accedir a l'ajuda mostra l'abast i la importància d'aquesta iniciativa.

Què inclou el bo cultural

El bo cultural de 400 euros està dissenyat per cobrir una àmplia gamma de productes i activitats culturals, amb l'objectiu de diversificar el consum cultural dels joves. Els diners estan distribuïts de la següent manera:

  • 100 euros per a productes físics: Llibres, premsa, discos, entre altres.
  • 100 euros per a productes digitals: Subscripcions a plataformes, premsa digital, pòdcasts, videojocs en línia.
  • 200 euros per a arts escèniques: Entrades per a concerts, teatre, òpera, cinema, dansa i museus.

Aquest repartiment permet que els joves tinguin accés tant a productes culturals tradicionals com a les noves formes de consum digital, assegurant que el bo pugui satisfer les diverses preferències culturals dels beneficiaris.

Com utilitzar el bo cultural

Des de la data de concessió, els beneficiaris poden utilitzar el bo durant un any complet en més de 3.300 establiments adherits al programa arreu de l'estat. El bo cultural funciona amb una targeta de prepagament, que els joves poden tenir de forma virtual al seu mòbil o rebre físicament a casa seva. Aquesta flexibilitat en el format de la targeta facilita l'ús i l'accés a la cultura de manera còmoda i segura.

Objectius de la iniciativa

L'objectiu principal del Ministeri de Cultura amb aquesta iniciativa és fidelitzar el públic més jove a la cultura. Fomentar l'interès i el consum cultural entre els joves és crucial per garantir la continuïtat i la vitalitat del sector cultural en el futur. A més, aquesta ajuda representa un suport significatiu per a un sector que ha patit greument les conseqüències de la pandèmia de la COVID-19.

Així doncs, el bo cultural de 400 euros per als joves que fan 18 anys el 2024 és una oportunitat excel·lent per fomentar l'interès per la cultura entre els més joves i per donar suport al sector cultural. Els joves interessats a sol·licitar aquesta ajuda han de recordar que el termini finalitza el 16 de setembre, i que poden fer el tràmit personalment o a través de la representació d'un adult. Amb aquesta iniciativa, es busca assegurar que la cultura continuï sent un pilar fonamental en la formació i l'entreteniment dels joves, contribuint així al seu desenvolupament integral.

Font: ccma.cat/324

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive