El gas i la seva escalada.
El gas i la seva escalada.

L'IVA del gas torna al 21%

Ha estat reduït al 10% degut a la guerra d'Ucraïna però ara tornarà a la seva normalitat al 21%, fet que es notarà a la factura.

patrocini pous comunitats
 

L'IVA del gas deixarà d'estar reduït al 10% a partir del pròxim dilluns 1 d'abril i tornarà al 21%, tal com estava abans de l'esclat de la guerra a Ucraïna. A partir del pròxim mes decauen algunes de les mesures anticrisi que va posar en marxa el govern espanyol per combatre la crisi de preus i també s'apuja fins al 3,8% l'impost sobre el valor de la producció de l'energia elèctrica. Els dos tributs segueixen el camí de l'IVA de l'electricitat, que al març ja va tornar a ser del 21%. Tot plegat es recull en el decret de mesures anticrisi que va aprovar el govern espanyol en l'últim Consell de Ministres del 2023, on preveia una retirada progressiva de les bonificacions.

Els temps en què els preus elevats van portar el govern espanyol a adoptar mesures extraordinàries per afrontar la crisi ja són història.Pedro Sánchez va fer pública la decisió de reduir l'IVA aplicat al gas, passant-lo del 21% al 5% a partir d'octubre de 2022. Aquesta mesura es va mantenir al llarg de tot el 2023 i fins al final del primer trimestre de 2024.

Per altra banda, s'ha incrementat l'impost sobre el valor de la producció de l'energia elèctrica fins al 3,8% i l'impost aplicable a la producció elèctrica, que s'ha elevat al 5,25%.Aquests ajustos fiscals segueixen la línia de l'IVA sobre l'electricitat, que ja va ser restablert al seu tipus estàndard del 21% a març.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive