Internet a les llars catalanes.
Internet a les llars catalanes.

Internet: la meitat de majors de 75 anys l'han fet servir alguna vegada

L'Internet arriba ja al 97% de les llars catalanes i la meitat dels majors de 75 anys l'han utilitzat alguna vegada

El 97,4% de les llars catalanes tenen avui accés a Internet, una xifra que va créixer mig punt durant l'any passat segons un estudi de la Fundación Telefónica difós aquest dimarts. L'ús de la xarxa creix també entre les persones de major edat. De fet, per primera vegada més de la meitat de les persones de més de setanta-cinc anys reconeixen haver-se connectat a Internet com a mínim una vegada. Pel que fa als menors d'entre 10 i 15 anys, l'ús cau per una menor necessitat de connectar-se en línia a les classes després de la pandèmia. Pel que fa a la feina, el procés de digitalització també s'ha consolidat i, tot i que el teletreball retrocedeix del 23,4% del 2021 al 21,8% de 2022, es manté per sobre de la mitjana estatal.

Segons l'estudi, la freqüència d'ús d'Internet és també un indicador destacat a l'hora d'avaluar el grau de digitalització social. En aquesti sentit, apunta que durant el 2022, el 96,8% de la població catalana ha accedit alguna vegada a la xarxa. Catalunya supera en 1,3 punts la mitjana espanyola d'usuaris. D'altra banda, el percentatge d'usuaris en els últims tres mesos creix 0,2 punts, fins al 95,7%. 

Si es miren els usos de la xarxa, l'informe ressalta que el 77,2% dels enquestats utilitza internet per a buscar informació sobre béns i serveis, 0,1 punts més en 2022, i el 78,1% llegeix notícies, diaris o revistes en línia, 0,5 punts menys. En un context de tancament sucursals financeres, la banca és un altre dels serveis que augmenta el percentatge d'usuaris el 2022 (el 74,4% del total, 3,2 punts més), igual que les cites mèdiques, que son ja el 53,8%, 2,1 punts més.

Segons Telefónica, el comerç electrònic manté una destacada presència a Catalunya. En aquest sentit, el 77,5% de la població catalana ha comprat alguna vegada a través d'Internet, 2,3 punts més que en 2021 i 4,7 punts per sobre de la mitjana d'Espanya.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive