Albert Cabrerizo fa un taller sobre Intel·ligència Artificial
Albert Cabrerizo fa un taller sobre Intel·ligència Artificial

Intel·ligència Artificial Generativa: el futur ja és aquí

L’expert en animació digital Abel Cabrerizo estrena a Mataró un taller per difondre aquesta disciplina de la Intel·ligència Artificial

patrocini Pous consultans nova llei


La IA Generativa és una disciplina fascinant que pot transformar la manera com interactuem amb la tecnologia. Aquesta tecnologia permet que un programa tingui la capacitat de generar continguts totalment nous. Abel Cabrerizo destaca que la IA Generativa no és una simple fotocopiadora, sinó que aprèn, construeix i elabora a partir d’un procés d’aprenentatge continu. Aquest especialista en Animació Digital i Eines Generatives va impartir un taller especialitzat en aquesta branca el passat 18 de gener al Coworking Xammar de Mataró.

En una època on la intel·ligència artificial ja és part integrant de la nostra vida quotidiana, la IA Generativa emergeix com una eina creativa amb un potencial immens. Amb aplicacions que van des de la generació d’art fins a la música i la veu, aquesta disciplina es presenta com una via per automatitzar processos i, al mateix temps, democratitzar la tecnologia.

Cabrerizo destaca que, “tot i que la IA és una eina potent, és important comprendre que no té consciència ni intel·ligència pròpia. És una eina que, sense la direcció i interpretació d’una persona, perd el seu significat”.

Criteri humà, indispensable

El taller no només explora les possibilitats actuals de la IA Generativa, sinó que també destaca la importància del criteri humà en aquest procés. Cabrerizo subratlla la necessitat de desenvolupar criteri, coneixement de la professió i comprensió de les eines per aprofitar al màxim aquesta nova dimensió tecnològica.

Amb el titol “La IA Generativa ja ha arribat”, Abel Cabrerizo convidava a descobrir aquest món apassionant i a explorar com la creativitat i la tecnologia es fusionen per formar el futur de la nostra interacció amb la intel·ligència artificial. Va posar una dotzen d’exemples d’aplicacions ja vigents i va despertar l’interès dels assistents per les potencialitats d’aquesta tecnologia. “La gent, força diversa, va venir i va preguntar. Em va sorprendre gratament veure la disposició a entendre, conèixer i anticipar-se”, explica.

Les 5 característiques

 1. Generació de contingut nou: genera continguts originals, com textos, imatges i música, sense intervenció humana directa.
 2. Aprenentatge continu i adaptatiu: aquesta tecnologia aprèn de manera contínua de les dades i experiències, millorant amb el temps.
 3. Creativitat: destaca per la seva capacitat per generar expressions creatives.
 4. Autonomia en la creació: la IA Generativa té la capacitat de generar continguts sense dependre constantment de l’entrada de l’usuari.
 5. Ampli ventall d’aplicacions: s’utilitza en diverses àrees com la creació de continguts personalitzats.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telèfon: 93 312 73 53
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive