Naus industrials
Naus industrials

L'índex de producció industrial augmenta un 5,9% a Catalunya

La pujada s'explica per un increment en la fabricació dels béns de consum va créixer un 16,8%

L'Índex de Producció Industrial a Catalunya al mes de novembre va augmentar un 5,9%, segons la taxa anual publicada aquest dimarts per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). L'increment arriba després del descens del 3,7% a l'octubre, trencant així una ratxa de set mesos consecutius d'augments. La pujada la novembre ha estat impulsada sobretot per la fabricació dels béns de consum, amb un 16,8%, amb els béns de consum durador creixent un 19,3% i els béns de consum no durador un 16,6%.

Els béns d'equip ho van fer en un 0,9%, els béns intermedis en un 0,3% i l'energia en un 1%. Pel que fa la variació acumulada al llarg de tot l'exercici fins al novembre va ser del 8,9% davant el 9,2% de l'octubre.

Per sobre de la mitjana espanyola

L'Índex de Producció Industrial a Catalunya es va mostrar lleugerament per sobre la mitjana espanyola, del 5,6%. La comunitat on més va créixer va ser les Illes Balears, amb un 19,3%, seguit del Principat d'Astúries i Castella-La Manxa, amb un 17,5% i un 12,2%. En canvi, els majors descensos van correspondre a La Rioja (-6,1%), Extremadura (-4,3%) i la Comunitat Foral de Navarra (-1,2%).

En el cas de l'Estat, la fabricació dels béns de consum van augmentar un 13,4%, els de consum durador ho van fer en un 9,1% i els de consum no durador en un 13,8%. Els béns intermedis ho van fer en un 1%, l'energia en un 10,9% i, en canvi, la fabricació de bens d'equip va retrocedir mig punt.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive