La incertesa i la caiguda d'ingressos encara dissuadeixen d'hipotecar-se
La incertesa i la caiguda d'ingressos encara dissuadeixen d'hipotecar-se

Redacció - ACN

La incertesa i la caiguda d'ingressos encara dissuadeixen d'hipotecar-se

Un 4% dels ciutadans reconeix que ha hagut de posposar la decisió de demanar un préstec, segons Asufin

La incertesa econòmica i la caiguda d'ingressos arran de la crisi de la covid-19 continuen sent els principals motius que dissuadeixen la decisió d'hipotecar-se dels consumidors espanyols. 

Segons dades del 'II Baròmetre Hipoteques d'Asufin', la por a la situació econòmica ha estat esmentada pel 58,2% dels enquestats, mentre que la disminució d'ingressos pel 22,1%. La resta –un 19,7%- creuen que trobaran millors preus més endavant. No obstant això, el percentatge d'espanyols que ha hagut de posposar la decisió d'hipotecar-se ha disminuït respecte a l'anterior informe. Enguany, un 4,1% dels consumidors que volien hipotecar-se ha canviat d'idea, mentre que l'any passat la xifra era del 9,7%.

Segones residències, més ajornades

Les compres ajornades afecten majoritàriament a les segones residències. En concret, un 41,2% de les operacions posposades corresponen a aquest tipus d'habitatge, mentre que un 37% fan referència a habitatge habitual.

Quant als tipus d'interès, l'informe d'Asufin detecta una lleu pujada en els tipus de les hipoteques variables, mentre que les hipoteques a tipus fix evolucionen en sentit contrari. La TAE mitjana a les hipoteques variables passa del 2,4% al 2,66% en les hipoteques sense vinculació, i del 2,33% al 2,35% en aquelles amb vinculació. En les hipoteques a tipus fix, en canvi, la TAE mitjana passa del 2,73% al 2,36% en aquelles amb vinculació, i del 3,15% al 2,88% en aquelles sense vinculació.

 

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive