Diferents col·lectius poden beneficiar-se de bonificacions per pagar l'IBI a Mataró
Diferents col·lectius poden beneficiar-se de bonificacions per pagar l'IBI a Mataró

Impagament de l'IBI: quines conseqüències té

Si l'Impost sobre Béns immobles no es paga en el termini establert, s'afegeixen recàrrecs, sancions i interessos

patrocini pous
 

Els propietaris de béns immobles, com a habitatges, locals o terrenys, estan obligats al pagament anual de l'Impost sobre Béns immobles (IBI) del seu municipi. Aquest tribut és una de les principals fonts d'ingressos dels ajuntaments i varia d'una localitat a una altra. Donada la precària situació actual de bona part de les economies domèstiques, són moltes les famílies que es veuen abocades a ajornar o fins i tot descartar l'abonament d'aquest tribut. Però l'impagament de l'IBI implica greus conseqüències: des d'un augment del deute en forma d'interessos, sancions o recàrrecs, fins a l'embargament de béns.

En el cas de no pagar l'impost en el termini voluntari, s'inicia el pagament en el període executiu i es notifica una provisió de constrenyiment. És a dir, una notificació d'un procediment obert per l'ajuntament en el qual s'indica l'existència d'un deute per no haver-la sufragat.

Si transcorregut el termini voluntari i el de constrenyiment, el deute continua sense pagar-se, es procedirà contra els béns i drets del deutor tributari: des de diners en efectiu o en comptes oberts en entitats de crèdit, als seus béns immobles.

Tot això, amb la premissa de cobrir les quantitats referents al deute, els interessos de demora, els recàrrecs i les costes del procediment de constrenyiment. És a dir, es dictarà una diligència d'embargament sobre els comptes bancaris o les nòmines.

Comentaris (1)

Quim Fa 2 mesos
Colla de lladres...a sangrar a las familias de renta mitjana i baixa no tenen cara aquest ajuntament

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive