IA, intel·ligència artificial
IA, intel·ligència artificial

La IA pot esdevenir la revolució silenciosa en el món laboral

La IA no només està canviant la forma com treballem, sinó que també està obrint noves oportunitats i possibilitats laborals

patrocini pous comunitats


En un gir sorprenent, la intel·ligència artificial (IA) no només es presenta com una amenaça laboral, sinó com una eina inestimable que podria convertir-se en la millor becària de la història. Heather Holding, supervisora de gestió de riscos a l'empresa de tecnologia financera Best Egg, ha explorat el potencial de la IA per redactar documents que els humans no poden abordar a causa de la manca de temps.

Holding i el seu equip van provar un chatbot de IA integrat en una plataforma d'informes corporatius de Workiva. Amb instruccions clares, el chatbot va redactar documents que requerien només alguns ajustos, permetent al seu equip superar un retard de 10 polítiques en un sol dia. Aquest cas exemplifica com la IA pot ser més una aliada que una competència, intervenint quan la feina s'acumula o per realitzar tasques menys desitjades.

No obstant això, cal destacar que la IA actual té les seves limitacions i sovint requereix supervisió, similar a un treballador sense experiència. Holding revisa i ajusta el que produeix el chatbot, però tot i així estalvia temps significatiu. Per exemple, redactar un document normatiu des de zero pot durar entre vuit i trenta hores, però amb l'ajuda de la IA, sempre que es proporcionin les instruccions adequades, els resultats són convincents.

Ron Williams, CEO i fundador de Kindo, destaca que la IA no només transformarà la feina actual, sinó que els seus majors beneficis podrien provenir de les tasques que els treballadors encara no estan abordant, però que la IA podria realitzar. La capacitat de la IA per abordar treballs prèviament inexplorats o considerats no rendibles podria canviar la trajectòria de les empreses.

Williams menciona tasques com la moderació de continguts o l'agregació d'opinions al comerç electrònic com a exemples on la IA pot marcar la diferència. La capacitat d'examinar milers de publicacions i resumir les opinions dels clients sobre un producte podria influir significativament en les vendes, proporcionant un servei que abans no era factible sense tecnologia.

Solució valuosa quen la mà d'obra és limitada

En una enquesta realitzada a executius del Regne Unit, gairebé la meitat va afirmar que la GenAI podria resoldre l'escassetat de personal qualificat en el sector tecnològic. La IA es presenta com una solució valiosa quan la mà d'obra és limitada, i algunes iniciatives busquen capacitar treballadors en camps específics, com la comptabilitat, sobre els beneficis de la IA per realitzar treballs de manera més eficient i precisa.

Així doncs, la IA no només està canviant la forma com treballem, sinó que també està obrint noves oportunitats i possibilitats laborals. A mesura que la IA evoluciona, és probable que el seu impacte s'ampliï, transformant aspectes de la feina que abans eren impensables. En lloc d'eliminar ocupacions, la IA podria convertir-se en l'aliada perfecta per potenciar la productivitat i alliberar els treballadors de tasques tedioses, permetent-los centrar-se en activitats més estratègiques i creatives.

Font: businessinsider.es

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive