Interior d'un supermercat.
Interior d'un supermercat.

Les grans cadenes de consum volen quarantenes més curtes i altes laborals per covid automàtiques

També reclamen que l'alta laboral per covid sigui automàtica al cap de set dies.

Les cadenes d'alimentació i gran consum reclamen que el procés per obtenir l'alta laboral de covid s'agilitzi i es pugui aconseguir de manera automàtica si no es té símptomes, segons Aecoc, que integra les empreses del sector. L'organització denuncia les dificultats que els empleats es troben per obtenir l'alta mèdica, a causa de la congestió de l'atenció primària. En aquest sentit, Aecoc calcula que 1 de cada 7 dels treballadors que està de baixa en aquest moment es podria reincorporar immediatament, però no ho fan com que no aconsegueixen l'autorització mèdica. "Només el comerç alimentari supera en aquest moment les 20.000 baixes laborals, una xifra que augmenta diàriament i que complica enormement la gestió de les empreses", asseguren.

Davant d'aquesta situació, les empreses del sector de l'alimentació i el gran consum sol·liciten que es faciliti l'alta laboral automàtica associada a totes les baixes per covid una vegada superats els set dies en absència de simptomatologia. Les empreses posen a disposició del sistema públic de salut les mútues d'accidents de treball per col·laborar en aquesta tasca, "evitar consultes innecessàries en atenció primària i descongestionar-la".

Així mateix, també reclamen que es redueixin els períodes de quarantena als "mínims indispensables" per garantir la gestió correcta de la pandèmia. En aquest sentit, Aecoc sol·licita que s'estudiï la possibilitat d'escurçar els terminis o limitar els col·lectius en què s'apliquen aquestes quarantenes perquè l'actual reducció de deu a set dies està resultant insuficient per garantir la cobertura adequada de les vacants.

Les baixes per Covid suposen un problema, diuen

Per això, ha demanat mesures als ministeris de Sanitat, Treball, Comerç, indústria i Turisme, Agricultura i Seguretat Social. Segons l'associació, l'increment de les baixes de treballadors registrades a les empreses del sector, que "suposa un gran problema administratiu".

D'altra banda, la decisió presa per algunes comunitats autònomes consistent a donar baixes telefòniques basant-se en un auto-test d'antígens està suposant, per l'organització, "un problema afegit de gestió de les altes, que sí que s'han d'obtenir de manera presencial als centres de salut". L'organització recorda que per garantir el servei essencial a la ciutadania, la majoria dels treballadors han d'exercir la seva activitat "presencialment", i no poden teletreballar ni ser substituïts per altres mitjans.

Arxivat a:

Comentaris (1)

Inma Fa 14 dies
Los políticos cada vez lo hacen peor sin embargo a las grandes cadenas les ha faltado pedir que sus trabajadores se olviden del Covid y no dejen de ir a trabajar. Si ellos tienen problemas con las bajas que imagine las pymes o los pequeños negocios. Entre los políticos y estas grandes cadenas están creando la tormenta perfecta para que el Covid siga creciendo y aunque hayan menos muertos, los siguen habiendo y se mueren personas no números. Más dinero para la atención primaria.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive