Yolanda Díaz i la seva proposta.
Yolanda Díaz i la seva proposta.

El govern es planteja pujar un 10% l'impost de societat a les energètiques

Yolanda Díaz proposa un xec de 300 euros per a famílies vulnerables i augmentar l'impost de societats a les energètiques.

patrocini pous
 

Yolanda Díaz ha proposat un xec de 300 euros per a les famílies més castigades per la inflació com a manera de "reforçar la protecció" davant d'una crisi "internacional". Tenint en compte que el decret de mesures especials per fer front a la crisi decau el 30 de juny, Díaz aposta per "renovar-lo per als pròxims tres mesos" davant la situació "d'incertesa econòmica global". A banda del xec, també proposa rebaixar a la meitat l'abonament de transport, apujar un 10% l'impost de societats a les grans companyies energètiques per recaptar entre 1.500 i 2.000 milions d'euros o "graduar" la bonificació al preu de la benzina i del gasoil no professional "segons el nivell de renda de les persones beneficiades".

La vicepresidenta del govern espanyol i líder d'Unides Podem ha recordat en un fil a Twitter que la inflació està "colpejant" les famílies, un fet que "es nota" a l'hora de fer la compra o de "quadrar els comptes a final de mes". Per això opina que el govern liderat per Pedro Sánchez ha actuat "amb rapidesa i determinació", però alerta que "ara no és suficient".

A parer de la dona forta d'Unides Podem al govern de Sánchez, és "imprescindible" reforçar la protecció de la ciutadania i "avançar en mesures que potenciïn la transició energètica". Per això aposta pel xec de 300 euros per a les persones "més colpejades per la crisi", una mesura que, recorda, també s'ha posat en marxa a França.

Així, la recepta dels morats per fer front a la pujada de preus per la inflació és "protegir les famílies i el seu poder adquisitiu". Alhora en el context de l'avenç cap a la transició ecològica i d'una mobilitat sostenible, la formació aposta per "reduir el preu del transport públic", concretament un 50% l'abonament.

La vicepresidenta també proposa, en nom del seu partit, establir un mecanisme que permeti "graduar" la bonificació al preu de la benzina i del gasoli no professional "segons el nivell de renda de les persones beneficiades".

Comentaris (1)

Enrrampado Fa 5 mesos
I las energéticas a su vez van a subir un 10% la luz. Vaya negocio más redondo.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive